Αυστηρότερα μέτρα κατά των hashtags που αναφέρονται σε διατροφικές διαταραχές λαμβάνει το Instagram, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την εξιδανίκευση αυτών των καταστροφικών για την υγεία καταστάσεων.

«Με τόσους νέους ανθρώπους να συνδέονται στο Instagram, είναι προτεραιότητα μας να εξασφαλίσουμε ότι αισθάνονται ασφάλεια και δεν βλέπουν πράγματα που δεν θα έπρεπε», αναφέρει σε δήλωση του στον Independent εκπρόσωπος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχθούν την παρουσία περιεχομένου που ενθαρρύνει τις διατροφικές διαταραχές.

Όπως ανέφερε, έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για αυτό το σκοπό, με τη χρήση ισχυρών εργαλείων και σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, ώστε οποιοδήποτε τέτοιο περιεχόμενο να εντοπίζεται και να αφαιρείται. Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια, δηλώνουν ότι θέλουν να παρέχουν και στήριξη μέσω του Instagram σε όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Συνεπώς εκτός από την αφαίρεση «επικίνδυνου» περιεχομένου και hashtags, όταν εντοπίζουν χρήστες που ψάχνουν ή ανεβάζουν κάτι που έχει σχέση με διατροφικές διαταραχές, η πλατφόρμα θα τους προσφέρει tips και συμβουλές ώστε να βρουν στήριξη είτε σε φίλους είτε απευθείας σε οργανισμούς που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram λαμβάνει μέτρα κατά των διατροφικών διαταραχών. Ήδη από το 2012 είχε απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να ψάξει κάποιος στην πλατφόρμα συγκεκριμένους όρους. Παράλληλα, με τα χρόνια συνεχώς διευρύνουν τη λίστα με τα hashtags που θεωρούνται ότι προωθούν τις διατροφικές διαταραχές και τα οποία προσθέτουν στη λίστα με τους όρους που δεν μπορούν να αναζητηθούν.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr