Το γνωστό εστιατόριο με τον εξωτικό χαρακτήρα, που σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας έχει επάξια κερδίσει μια θέση στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, μετακομίζει από το χειμερινό του πόστο στο χώρο του πρώην Frame Garden του St George Lycabettus, ενώ παράλληλα σαλπάρει και για Μύκονο.

Η γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου διατηρεί τα γνωστό χαρακτήρα της και στη νησιωτική του έδρα, δηλαδή στο παλιό Baltazar της Μυκόνου, κινούμενη γύρω από τον άξονα της ιαπωνο- περουβιανής κουζίνας. Το περιβάλλον, ωστόσο, θα συνάδει με το μυκονιάτικο στυλ εμπλουτισμένο με διακριτικές – αλλά χαρακτηριστικές – Nikkei πινελιές. Στο γευστικό πεδίο, ο επικεφαλής σεφ Θάνος Στασινός δίνει σαφή προτεραιότητα στο ψάρι διατηρώντας παράλληλα και κάποια δημοφιλή signature dishes. Causas, cheviche, buns πάπιας πεκίνου, signature nikkei rolls, αστακός σε τρεις εκδοχές κ.ά είναι μερικές από τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο μενού του επερχόμενου καλοκαιρινού Nikkei που αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στις 2 Ιουνίου. Η επιμέλεια της λίστας των κοκτέιλ έχει και εδώ την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα όπως εξάλλου και στο αθηναϊκό του πόστο, όπου η Μαίρη Ταλαιπώρου μοντάρει με χαρακτηριστικό στυλ τις επιλογές στα shaker. Όσον αφορά τη θερινή του κατοικία στην Αθήνα, ανοίγει τις πόρτες του στις 7 Ιουνίου με τη γενική επιμέλεια του Θάνου Στασινού στο μενού και τον sous chef του Σπύρο Μαυροειδή στην κουζίνα.

info
Nikkei Μύκονος: Xώρα Μυκόνου, Οδός Ματογιάννη
Jardin Αθήνα: Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

Δείτε επίσης
«Nikkei Nomads»: Δύο σεφ ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr