Ένα νέο βιβλίο, που έχει τίτλο «Haute cuisine, high flying chefs and Air France», πρόκειται να κυκλοφορήσει η αρθρογράφος γεύσης Véronique André με τον εκδοτικό οίκο Gallimard.

Η συγγραφέας ανατρέχει στα 80 χρόνια γαλλικής κουζίνας που προφέρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Air France. Όσο για το τι μπορείς να προσφέρεις στους επιβάτες στα 40.000 πόδια; Χαβιάρι, αστακό, φουά γκρα και οι πιο φίνες γεύσεις βρίσκονται πάντα στο μενού των θέσεων La Première και Business Class. Επώνυμα επιτραπέζια σκεύη, σικάτη γαλλική εξυπηρέτηση, κρασιά και σαμπάνιες επιλεγμένα από τους κορυφαίους οινοχόους του κόσμου συμπληρώνουν την εξαιρετική αυτή εμπειρία.

BUSINESS-GASTRONOMIE_01

Τα γευστικά «μυστικά» της εταιρείας αποκαλύπτονται στους αναγνώστες ξεκινώντας από τις πρώτες γκουρμέ πτήσεις του Super Constellation τη δεκαετία του 1950 και φτάνοντας στις πιο πρόσφατες συνεργασίες με διάσημους, βραβευμένους με αστέρια Michelin, σεφ. Οι αναγνώστες μπορούν επίσης να ανακαλύψουν πολλές συνταγές που σερβίρονται εν πτήσει και έχουν σχεδιαστεί από τους Alain Ducasse, Joël Robuchon, Guy Martin και πολλούς άλλους σεφ υψηλής γαστρονομίας.

Plats_Guy_Martin_-__002_-_Dos_de_Cabillaud_Poele_01

Η Véronique André είναι αρθρογράφος γεύσης στη Le Figaro και το Valeurs Actuelles. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τη γαστρονομία μεταξύ των οποίων το «La Cuisine de l’Elysée» και «À la table de Monaco» ενώ έχει χριστεί Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών («chevalier des Arts et des Lettres»).

info
Haute cuisine, high flying chefs and Air France – Véronique André, Εκδόσεις Gallimard, collection Alternatives, 2014. Τιμή: 19 ευρώ. Κυκλοφορεί στη Γαλλία στις 5 Ιανουαρίου 2015 και με on line παραγγελίες σε όλο τον κόσμο στη συνέχεια

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr