Από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και για τέσσερις Δευτέρες (25/1,1/2, 8/2 και 22/2) ο σεφ του “Αrtisanal” Δημήτρης Δημητριάδης θα φιλοξενήσει στην κουζίνα του τέσσερις καλούς φίλους του επαγγελματίες σεφ, οι οποίοι και θα δημιουργήσουν ο καθένας την Δευτέρα που του αντιστοιχεί το δικό τους ξεχωριστό μενού με προτάσεις πιάτων δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

artisanal

Οι τέσσερις φίλοι σεφ του Δημήτρη Δημητριάδη είναι οι : Σταμάτης Μαρμαρινός (Posidonion Grand Hotel, Σπέτσες), Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Domotel Kastri Hotel), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (εστιατόριο CTC, Αθήνα) και η Κωνσταντίνα Φάκλαρη (Αigialos Hotel, Σαντορίνη).

artisanal
Από αριστερά προς τα δεξιά: Σταμάτης Μαρμαρινός, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Άλεξ Τσοτίνης

Το πρόγραμμα και τα μενού έχουν ως εξής:

Xαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος: 25/1
*Βελουτέ πράσο- σπανάκι, καλαμάρι, μαστίχα
*Παντζάρι, παλαιωμένη γραβιέρα, κροκέτα ρυζιού, ραπανάκι
*Αbγό 62°C, καπνιστή πατάτα, σουτζούκι, Σαν Μιχάλη
*Μπούτι αρνιού sous vide, φλογέρα σπάλας, ξινόχοντρος, θυμάρi, γιαούρτι
*Καραμελωμένο φύλλο, ξηροί καρποί, κρέμα γαλακτομπούρεκου

Κωνσταντίνα Φάκλαρη: 1/2
*Βελουτέ σούπα τοπιναμπούρ με χόρτα, chorizo και λαυράκι σοτέ
*Γίγαντες με lime, άνηθο και tartar σολομού με τζίντζερ
*Κριθαράκι με καραβίδες και lemongrass
*Αρνάκι με βούτυρο μελιού, πουρέ γλυκοπατάτας και μανιτάρια στιφάδο
*Mousse σοκολάτας γάλακτος με τοματάκι και sauce λευκής σοκολάτας με δυόσμο και αγριοκύμινο

Σταμάτης Μαρμαρινός: 8/2
*Πατατόσουπα με λαχανίδα, προπύρα Σπετσών και χωριάτικο λουκάνικο
*Αθηναϊκή με σφρυρίδα και αβγοτάραχο
*Χτένια με αγγινάρα, προσούτο Ευρυτανίας και μάραθο
*Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
*Τσουρέκι με πατισερί θρούμπι, κρέμα λεμόνι και σορμπέ με ρόδι

Άλεξ Τσιοτίνης: 22/2
*Βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντo
*Κοιλιά τόνου κονφί με πουρέ από μαυρομάτικα και κέτσαπ από αγγούρι
*Ριζότο από σιτάρι με πανσέτα, καλαμάρι και αυγοτάραχο Μεσολογγίου
*Ουρά μόσχου με λαγόχορτο και τρομπέτες
*Κρέμα καραμελέ τριαντάφυλλο με βανίλια

info
Τιμή ανά άτομο: 45 ευρώ
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 6936144744.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr