Στο 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαρτίου, το Κτήμα Βιβλία Χώρα τιμήθηκε με 4 χρυσά βραβεία, 2 ειδικές διακρίσεις και 2 ασημένια βραβεία.

Το επιτυχημένο οινικό δίδυμο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής έστησαν  το 1998 στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους στην Καβάλα, το Κτήμα Βιβλία Χώρα και σύντομα τα κρασιά τους έγιναν το πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό brand name. Μέσα στον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας των 350 στρεμμάτων βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο. Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για να πετύχουν το στόχο τους οι δύο οινολόγοι,  η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Η αέναη προσπάθεια τους για ποιοτικούς οίνους αναγνωρίστηκε και στον  14ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαρτίου και τιμήθηκε με 4 χρυσά βραβεία, 2 ειδικές διακρίσεις και 2 ασημένια βραβεία.

Με χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκε το Βιβλία Χώρα Λευκός 2013, ειδική διάκριση για τον οίνο με την υψηλότερη βαθμολογία που παράγεται από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας και ειδική διάκριση για τον λευκό οίνο από συνδυασμό ελληνικών και διεθνών ποικιλιών με την υψηλότερη βαθμολογία. Το  Βιβλία Χώρα Λευκός 2013  από τις ποικιλίες Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60% είναι ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα, πλούσια γεύση, εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

Επίσης , με Χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκαν και οι οίνοι :

Πλαγίως Ερυθρός 2008 από τις ποικιλίες  Merlot 85%, Αγιωργίτικο 15% ,  που η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 16 μήνες δίνουν ένα κρασί  στιβαρό, καλά δομημένο, με ευχάριστη λιπαρότητα, αρκετές τανίνες και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Όβηλος Ερυθρός 2008,από Cabernet Sauvignon 100% με έντονη πορφυρή φορεσιά. Το κρασί ωριμάζει 18 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια και χαρίζει αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας και νότες μπαχαρικών. Καλοδομημένο με έντονη γεύση και πλούσιο σώμα.

Αρετή Ερυθρός 2010 από την ποικιλία Αγιωργίτικο 100% είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για την παραγωγή ενός Αγιωργίτικου έξω από τη Νεμέα. Κρασί με πορφυρό χρώμα που ωριμάζει 12 μήνες μέσα σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Στη μύτη κερδίζει το πλούσιο άρωμα από κεράσι. Πληθωρική γεύση,  καλή παρουσία τανινών και μεγάλη αρωματική διάρκεια.

Με αργυρό μετάλλιο βραβεύθηκε το Αρετή Ερυθρός 2008 και το  Βιβλία Χώρα Ροζέ 2013 από την ποικιλία Syrah 100% με το ζωηρό χρώμα ροδιού, το πλούσιο άρωμα βύσσινου, μύρτιλου και φράουλας, την έντονη γεύση και την μεγάλη αρωματική διάρκεια.

0055

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr