Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 18 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία των «Χρυσών Σκούφων». Η 26η διοργάνωσή τους ξεχώρισε όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια που αναδείχθηκαν τη βραδιά αυτή, αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια ως… βοηθήματα για τα πρωτότυπα πιάτα.



Ο ανατρεπτικός σεφ Davide Scabin που ταξίδεψε από το Τορίνο υπογράφοντας το μενού του diner de gala της απονομής και ο executive chef της Μεγάλης Βρετανίας Αστέριος Κουστούδης καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό


Ο Davide Scabin επιβλέπει τις τελικές πινελιές για το σερβίρισμα του εμβληματικού του πιάτου «Cyber eggs».

Την τελετή παρουσίασαν οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας και Κατερίνα Μισιχρόνη, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στη θεατρική παράσταση «Το Δείπνο» στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η Κατερίνα Μισιχρόνη και η Κατερίνα Λέχου έδωσαν τον δικό τους ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά

Ως προς τα φετινά εστιατόρια που ξεχώρισαν, διατηρείται στην κορυφή για άλλη μια χρονιά το κερκυραϊκό Etrusco ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η Σπονδή, το Varoulko Seaside και το Botrini’s. Στους φετινούς Χρυσούς Σκούφους είχαμε και 5 νέες εισόδους, 4 εστιατόρια από νησιά του Αιγαίου, τα Grandma’s στην Ίο, Διόνυσος στην Ελούντα, La Veranda στη Μύκονο και Ovac στη Σαντορίνη και μία στην Αθήνα, το εστιατόριο Aleria.Το βραβείο κοινού πήγε φέτος στο Θεσσαλονικιώτικο Χαρούπι.

Ας δούμε αναλυτικά τα εστιατόρια και τους βαθμούς που πήραν. Υπενθυμίζεται πως η Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων είναι: 18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα, 16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά, 15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά

Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)

Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:

Botrini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Πειραιάς: 16/20
Fresco, Χαλκιδική: 15,5/20
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη: 15,5/20
Matsuhisa Myconos, Μύκονος: 15,5/20

Premiere, Αττική: 15,5/20
Squirrel, Χαλκιδική: 15,5/20
Treehouse, Χαλκιδική: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Aleria, Αττική: 15/20 – NEW ENTRY
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη: 15/20

CTC, Αττική: 15/20
Dionysos, Κρήτη: 15/20 – NEW ENTRY
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Grandma’s, Ίος: 15/20 – ΝEW ENTRY
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη: 15/20
La Veranda, Μύκονος: 15/20 – NEW ENTRY
Matsuhisa Athens, Αττική: 15/20

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Χαλκιδική: 15/20
Ovac, Σαντορίνη: 15/20 –  NEW ENTRY
Patio, Αττική; 15/20
Σελήνη, Σαντορίνη: 15/20
Water Restaurant, Χαλκιδική: 15/20

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr