Η μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου για το 2016 φτιάχτηκε στην Καρδίτσα πριν λίγες μόλις μέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας.

Capture_1

Η κόφτη, όπως ονομάζουν την τοπική εκδοχή της πουτίγκας, φτιάχτηκε στον κεντρικό διάδρομο του άλσους του Παυσιλύπου, είχε μήκος 100 μέτρα και αντιστοιχούσε σε 5.000 μερίδες οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Capture_2

Για την παρασκευή της πουτίγκας χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά γάλα, 6.000 αβγά, 50 κιλά καρύδια καθώς και μπόλικη κανέλα ενώ περισσότεροι από 120 ζαχαροπλάστες εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς για να την ετοιμάσουν. Δίπλα στους Καρδιτσιώτες συναδέλφους τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από διάφορους τοπικούς συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Ιωάννης Γλύκος.

Τα μέλη του Συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά για να επαναλάβουν την πρωτοβουλία παρασκευάζοντας αυτή τη φορά τη μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.

Δείτε επίσης

10 εντυπωσιακά φαγητά που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες
Το μεγαλύτερο μωσαϊκό του κόσμου από σούσι
Το μεγαλύτερο εκλέρ του κόσμου έχει μήκος 676 μέτρα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr