Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές, με το δεύτερο καλύτερο sandwich να έχει δημιουργηθεί από χέρια ελληνικά.

Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού ήταν η γαστρονομία των χωρών που αντιπροσώπευσαν 10 σπουδαστές γαστρονομίας, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους. Η γαστρονομία, η ταχύτητα προετοιμασίας, η διατροφική αξία και το κόστος, ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία η επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους υποψήφιους.

winners
Η νικητήρια τριάδα των ταλαντούχων σπουδαστριών. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Καρολίνα Πλιάτσικα, Ivalu Acurio, Eylul Siir Guven.

Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν υψηλό και το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο, όμως τελικά το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ivalu Acurio από το Περού, που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση ciabattina με κινόα, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.

delifrance_coupe_du_monde_sandwichs1403160251---b
Το  “El Chimbombazo” της Ivalu Acurio από το Περού

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η Καρολίνα Πλιάτσικα που παρουσίασε ένα πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.

Turkey
Το “The Blooming Spring” της Eylul Siir Guven από την Τουρκία

Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, που δημιουργήθηκες με βάση ψωμί “heritage” με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

Όσο για το έπαθλα, η πρώτη νικήτρια κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€ στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris, στο Hotel Bayview Genève με τον 3άστερο chef Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance, ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€ αντίστοιχα.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: To sandwich που έφτιαξε η Καρολίνα Πλιάτσικα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr