Στην Ελλάδα ξέρουμε από καλό καφέ! Απόδειξη η τρίτη θέση που κατέλαβε πριν λίγες μέρες ο Στάθης Κορέμτας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers Cup, στην Βουδαπέστη.

Στάθης Κορέμτας (3rd place), Στέφανος Δωματιώτης (trainer), Chad Wang (1st place)

Ο Στάθης Κορέμτας, που για δεύτερη χρονιά φέτος κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα και εκπροσώπησε την Ελλάδα ανάμεσα σε 41 χώρες, διαγωνίσθηκε στην παρασκευή καφέ φίλτρου, χρησιμοποιώντας έναν καφέ από την παραγωγό εταιρεία Ninety Plus, της εξαιρετικής ποικιλίας Geisha από τον Παναμά, που ανήκει στην σειρά Maker Series, ένα project για το οποίο έχουν εργαστεί κάποιοι από τους καλύτερους barista του κόσμου, μεταξύ τους και ο Στέφανος Δωματιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής και head barista trainer της taf, ο οποίος και προπόνησε τον Στάθη για το πρωτάθλημα.

Η Μaker Series Geisha έχει αποδώσει μια σπάνια πολυπλοκότητα αρωμάτων και γεύσεων στο φλιτζάνι. Τον καφέ καβούρδισε με επιδεξιότητα ο head roaster της taf Ηλίας Ταλούμης, με τον Στάθη να αναδεικνύει την υπεροχή του καφέ στους κριτές. Το προφίλ αυτού του καφέ περιγράφουν νότες από εσπεριδοειδή, γλυκό πορτοκάλι, δαμάσκηνο και κεράσι.

IMG_2220

Μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε καφέ της εταιρείας Ninety Plus, καβουρδισμένο από την taf, στο taf coffee shop, Εμ. Μπενάκη 7-9, Αθήνα, τηλ. 210 3800014.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr