Η Michelin μόλις εξέδωσε τον πρώτο οδηγό της για την Μπανγκόκ επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά την αλλαγή πολιτικής στα κριτήρια επιλογής της απόδοσης αστεριών. Μετά τις καντίνες στην Σιγκαπούρη, η 70χρονη σεφ Jai Fai στη Μπανγκόκ, μπήκε στη λίστα του Οδηγού αποσπώντας το πρώτο της αστέρι.

Η Michelin, εν συνεχεία ανάλογων πρωτοβουλιών που προηγήθηκαν πέρυσι, επιβεβαιώνει με αυτόν τον τρόπο ότι το street food είναι δυνατή τάση παγκοσμίως και ότι οι καλές καντίνες έχουν πλέον μια θέση στις επιλογές των επιθεωρητών. Εξάλλου, οι ασιατικές χώρες έχουν παράδοση στο street food και οι καντίνες που ντόπιοι και επισκέπτες αποθεώνουν γευστικά είναι αμέτρητες. Δικαιολογώντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκπρόσωπος της Michelin, που πέρυσι έδωσε τα βαρύτιμα αστέρια της για πρώτη φορά σε καντίνα στη Σιγκαπούρη, τόνισε ότι η ομάδα των επιθεωρητών επιβραβεύει τη γεύση. Φέτος, σειρά έχει η Ταϊλάνδη με το «Raan Jay Fai», ένα στέκι street food στην Μπανκόκ, γνωστό στην περιοχή-και όχι μόνο- για τα περίφημα νουντλς, το κάρυ με καβούρι και την ομελέτα καβούρι που φτιάχνει η σεφ και ιδιοκτήτριά του, Jai Fai. Η σεφ απέσπασε το πρώτο της αστέρι και είναι η μοναδική του είδους που έλαβε αστέρι στον φετινό Οδηγό. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το «Raan Jay Fai» μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανάμεσα στις καταχωρήσεις του Οδηγού αλλά είναι γνωστό ως το πιο ακριβό του είδους στην περιοχή με πιάτα που μπορεί να αγγίζουν ακόμα και τα 20 δολάρια έκαστο.

Κάπου εδώ θα θυμίσουμε ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της Michelin αφού η λίστα με τους σεφ που ζητούν να μην συμπεριληφθούν σε επόμενες εκδόσεις του Οδηγού συνεχώς γίνεται μεγαλύτερη.