Στα χρόνια λειτουργίας του το διαδίκτυο έχει πολλές φορές αποδείξει τη δυναμική του ενημερώνοντας -και ενίοτε ευαισθητοποιώντας- το κοινό ταχύτερα από ποτέ για θέματα της καθημερινότητας. Κάπως έτσι έγινε και με τον ηλικιωμένο πωλητή Fedencio Sanchez, του οποίου η ιστορία έδωσε στον κόσμο έναν λόγο να αποδείξει τη γενναιοδωρία του.

Η ιστορία έγινε γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα από μια ανάρτηση στο facebook του χρήστη Joel Cervantes Macias, που έδειχνε φωτογραφία του ηλικιωμένου Sanchez να σέρνει το βαρύ καρότσι του, συνοδευόμενη από μια συγκινητική ιστορία.

Ο Macias όταν είδε τον ηλικιωμένο ξεκίνησε να κουβεντιάζει μαζί του ρωτώντας τον γιατί σε αυτή την ηλικία κάνει αυτή τη δουλειά και ο Sanchez του διηγήθηκε την ιστορία του λέγοντάς του ότι η γυναίκα του είχε αρρωστήσει και δεν μπορούσε να εργαστεί, η κόρη του είχε φύγει από τη ζωή, δεν είχε σύνταξη και έπρεπε να συνεχίσει να παλεύει για βγάλει τα απαραίτητα. Για να τον βοηθήσει, λοιπόν, ο Macias, εκτός του ότι αγόρασε επί τόπου 20 paletas (μεξικάνικες γρανίτες) ανάρτησε τη φωτογραφία του ηλικιωμένου στο facebook και μετά από την ταχύτατη ανταπόκριση έκανε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα GoFundMe, ξεκινώντας επίσημα έρανο για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που έφτασε τελικά τις 354.000 δολάρια!

Ο Macias, προκειμένου να εξαλείψει τυχόν αμφιβολίες για το αν ο Sanchez θα λάβει τα χρήματα, υποσχέθηκε να μαγνητοσκοπήσει τη στιγμή που ο ηλικιωμένος θα παραλάβει τα χρήματα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr