Αν η πικρή γεύση του καφέ είναι αυτό που σε κρατάει μακριά του, σου έχουμε καλά νέα μιας και ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκε νέο είδος που δεν αφήνει καθόλου πικρή επίγευση και μάλιστα, φτιάχνεται χωρίς κόκκους.

Ο καφές Atomo, όπως ονομάζεται, αποτελεί δημιούργημα μίας αμερικανικής start up, που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον χώρο του καφέ, μιας και καθώς φτιάχνεται χωρίς κόκκους δεν αφήνει την πικρή γεύση που έχουν συνήθως οι καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ.

Ένας από τους δημιουργούς του, ο Jarret Stopforth έχει διδακτορικό στη μικροβιολογία τροφίμων και μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε εταιρείες τροφίμων. Πριν μερικά χρόνια του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο είδος καφέ, που δεν θα ήταν πικρός όμως και άρα δεν θα χρειαζόταν να προσθέσει κάποιος ζάχαρη ή γάλα για να διορθώσει τη γεύση του. Έτσι, σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες τροφίμων άρχισαν να πειραματίζονται για να το καταφέρουν.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 ενώσεις στους καβουρδισμένους κόκκους καφέ και περίπου οι 40 από αυτές διαμορφώνουν τη μοναδική γεύση του καφέ που παράγεται από αυτούς. Ωστόσο, αυτές οι ενώσεις συναντώνται και σε άλλα φυσικά, φυτικά συστατικά, συνεπώς είναι απολύτως εφικτό να δημιουργηθεί ένα ρόφημα με την ίδια γεύση, άρωμα και αίσθηση του καφέ χωρίς να προέρχεται από κόκκους καφέ. Όσο για την καφεΐνη, την προσθέτουν στο μίγμα κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο καφές Atomo.

Οι δημιουργοί του Atomo δεν αποκαλύπτουν ακριβώς τι έχουν χρησιμοποιήσει, εγγυώνται όμως ότι κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν προέρχεται από κόκκους καφέ. Δηλώνουν έτοιμοι δε, να λανσάρουν τον νέο καφέ στην αγορά μέχρι το 2020.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr