19 σεφ επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στον ημιτελικό του περίφημου διαγωνισμού μαγειρικής Bocuse d ‘Or που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας 15 και 16 Οκτωβρίου στο Saku Suurhall.

Οι 10 εξ αυτών που θα καταφέρουν να διακριθούν θα διαγωνιστούν στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το 2021. Ο ευρωπαϊκός τελικός, που είχε προγραμματιστεί για το Μάιο αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε, αποτελεί για τους επαγγελματίες εμπειρία και ευκαιρία ζωής. Η ομάδα κάθε χώρας θα μαγειρέψει ζωντανά με πολύ αυστηρούς κανόνες ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού με έμπειρους κριτές που θα επιλέξουν τους φιναλίστ με αυστηρά κριτήρια. Οι ομάδες θα κληθούν να αντεπεξέλθουν σε 2 μαγειρικές δοκιμασίες -δουλεύοντας με συγκεκριμένες πρώτες ύλες- οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε 5 ώρες και 35 λεπτά. Σημειώνεται ότι ο Bocuse d’Or, είναι ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς του είδους διεθνώς και θεωρείται η «Ολυμπιάδα της μαγειρικής», με εμπνευστή τον θρυλικό Πολ Μποκίζ.

Οι υποψήφιες χώρες
Ισπανία
Ολλανδία
Τουρκία
Ισλανδία
Εστονία
Δανία
Σουηδία
Γεωργία
Πολωνία
Βέλγιo
Λετονία
Κροατία
Ουγγαρία
Φινλανδία
Γαλλία
Ελβετία
Ιταλία
Ρωσία
Νορβηγία

Φωτογραφία: Studio-Julien-Bouvier

Δείτε επίσης

Αντίο «Κύριε Paul»: Πέθανε ο Paul Bocuse, ένας από τους μεγαλύτερους σεφ όλων των εποχών

Μισέλ Ρου: Ποιος ήταν ο θρύλος της «νέας κλασικής» κουζίνας

Marc Veyrat: Ο «μαχητής» των Michelin

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr