Ελληνικά και διεθνή πιάτα, συναντώνται με τα φαγητά «της μαμάς», στην πιο εξελιγμένη τους μορφή και κάνουν απολαυστική παρέα με ιστορίες γύρω από τη μαγειρική. Κοινώς, όλη η γκάμα της σύγχρονης αστικής κουζίνας σε ένα ιστολόγιο, αποκάλυψη!

Το Cucina Caruso, το ιδιαίτερο αυτό blog μαγειρικής, έκανε την εμφάνισή του πριν μερικούς μήνες και έχει ήδη κερδίσει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, που αγαπά τις εκλεκτές γεύσεις και αντιμετωπίζει τη μαγειρική σχεδόν ερωτικά, καθώς και όλων εκείνων που ψάχνονται γαστρονομικά. Οι γεύσεις που θα βρείτε εκεί είναι κατά βάση μεσογειακές, με ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά αλλά και διεθνή πιάτα, όπου ξένες, κοσμοπολίτικες αλλά και παραδοσιακές, γηγενείς συνταγές συνυπάρχουν αρμονικά. Άλλωστε, η σύγχρονη ελληνική οικογένεια έχει διευρύνει τη γευστική της παλέτα, μαγειρεύοντας πιάτα και από τις διεθνείς κουζίνες.

Βέβαια, για να μην ξεχνάμε την επαφή με τις ρίζες μας, ή αλλιώς με την κουζίνα «της μαμάς», στο Cucina Caruso βρίσκουμε και παραδοσιακές συνταγές, εξελιγμένες όμως, ώστε να ταιριάζουν περισσότερο στο σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται στην άριστη εκδοχή και τεχνική εκτέλεση των δημοφιλών συνταγών, που έχουν δυνητικά θέση στο σύγχρονο ελληνικό σπίτι και όχι σε ευφάνταστους, «εστιατορικής λογικής» συνδυασμούς, χωρίς να αποτυπώνονται μόνο οι ακριβείς οδηγίες που δημιουργούν ένα κορυφαίο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά προσπαθώντας να εξηγηθεί το «γιατί», ακολουθώντας, παράλληλα, τις εξελίξεις στη μαγειρική. Με αυτό τον τρόπο, όσοι παρακολουθούν τακτικά το blog, «εκπαιδεύονται» στο πώς να επιτυγχάνουν κορυφαία σπιτική γεύση και ποιότητα, καθημερινά, όχι μόνο σε σύνθετα ή δημιουργικά πιάτα, αλλά και στα απλά και δημοφιλή.

Cucina Caruso ωστόσο, δεν σημαίνει μόνο συνταγές, καθώς σε αυτό το blog, που πασπαλίζεται με πολλές φωτογραφίες και σερβίρεται με αρκετές δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού, θα βρείτε και ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την μαγειρική.

Ο δημιουργός του Cucina Caruso
Πίσω από το ενδιαφέρον blog, βρίσκεται ο γνωστός διαφημιστής, κοσμογυρισμένος bon viveur και επιτυχημένος food blogger, Δημήτρης Παπαζυμούρης, πλαισιωμένος από την Ουαλή σύντροφό του, Sophie Williams, με ένα εξαιρετικό ταλέντο στα επιδόρπια, στα διεθνή πιάτα και στο art de la table. Ο Δημήτρης δηλώνει ότι μαγειρεύει με κέφι για την οικογένειά του και τους φίλους του σχεδόν καθημερινά, εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα, στα 55 του, παρακολουθεί μαθήματα για την επιστήμη της γαστρονομίας στο Harvard και το Hong Kong University, μέσω internet και «όταν μεγαλώσει», σκέφτεται να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το χώρο.

Μέχρι πρόσφατα και για τέσσερα χρόνια, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης ήταν συνδιαχειριστής στο pandespani, το κορυφαίο blog gourmet μαγειρικής στην Ελλάδα, ενώ ξεκίνησε το Cucina Caruso με σκοπό να δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητά του, με την καθαρά προσωπική του σφραγίδα.

Ανακαλύψτε το Cucina Caruso στη διεύθυνση www.caruso.gr και στο http://www.facebook.com/cucinacaruso

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr