Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τρίτη συνεχή χρονιά, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «European Young Chef Award 2018», που φέτος πραγματοποιείται στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Galway, στην Ιρλανδία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, θα οργανώσει τοπικούς διαγωνισμούς σε 5 νησιά της Περιφέρειας. Οι τέσσερις ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο ενώ ο τελικός στην Σύρο.


Ο Σταμάτης Μισομικές με τον Juan Roca, στο διαγωνισμό «European Young Chef Award 2016»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλάνο που έχει ανακοινωθεί, θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί σε 4 νησιά της Περιφέρειας: Ρόδο (7/9), Κω (14/9), Μύκονο (20/9) και Νάξο (21/9), στους οποίους θα λάβουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή. Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο διαγωνισμό στην Ιρλανδία.

Η δυνατή εκπροσώπηση της Περιφέρειας από νέους σεφ τις προηγούμενες χρονιές (Ο Σταμάτης Μισομικές κατέκτησε τον τίτλο του «European Young Chef 2016» και ο Σπύρος Κουγιός το 2017 απέσπασε θετικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο της παρουσίασής του) έχει ήδη ανοίξει το δρόμο για τους επόμενους υποψήφιους ανεβάζοντας σημαντικά το γαστρονομικό πήχη.

Ο Σπύρος Κουγιός παρουσιάζοντας το πιάτο με το οποίο εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2017 

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο διαγωνισμό τις προηγούμενες χρονιές, διεκδίκησε και πέτυχε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Νότιο Αιγαίο το 2019.

Δείτε επίσης
Be a local: Η πρωτοβουλία ανάδειξης της νησιώτικης γαστρονομίας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr