Συλλογική εθνική ταυτότητα με σήμα την ένδειξη «Fish From Greece» συνοδεύει πλέον όλα τα ψάρια που μεγαλώνουν στα ιχθυοτροφεία των μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) και έχουν πιστοποιηθεί με βάση το ομώνυμο Πρότυπο Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης.

Η «ταυτότητα» πρακτικά θα εφαρμοστεί στο ταμπελάκι που, σταδιακά, θα φέρουν όλα τα προϊόντα των μονάδων, που έχουν λάβει την πιστοποίηση και εγγυάται τη φρεσκάδα, τη διατροφική αξία και τη γεύση τους, αλλά και τη διαφάνεια που διέπει τη λειτουργία της ΕΛ.Ο.Π.Υ. Με εύκολο, διακριτικό, ευκολοµνηµόνευτο όνοµα και υιοθετώντας τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του αστραφτερού λευκού, τα χρώµατα της ελληνικής σηµαίας και της ελληνικής θάλασσας, το «Fish From Greece» θέλει να αποτελέσει σφραγίδα εµπιστοσύνης για τους καταναλωτές.

Η παρουσίαση του σήματος έγινε στο τέλος Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Εκεί, απέναντι ακριβώς από την Αίθουσα Δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας, περίμενε τους επισκέπτες και μία καντίνα, που προσέφερε πιάτα με πρωταγωνιστές την τσιπούρα, το λαβράκι, το φαγκρί και τον κρανιό, παραγωγής εταιρειών-μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ., ενώ παράλληλα ενημερώνονταν και σχετικά με την νέα ταυτότητα, τη σημασία και τους στόχους της.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr