Το έγκριτο περιοδικό Forbes μόλις δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τους 30 επαγγελματίες κάτω των 30 (30 under 30) που οι επιλογές και προτάσεις τους αναμένεται να λειτουργήσουν καταλυτικά στη διαμόρφωση της διατροφικής μας νοημοσύνης.

Η εν λόγω λίστα, που δημοσιεύεται για 6η χρονιά, συγκεντρώνει μερικές από τις προσωπικότητες του χώρου που με πρωτοποριακές πρωτοβουλίες επαναπροσδιορίζουν ποικιλοτρόπως την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή. Άξιο αναφοράς είναι ότι θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας αρκετών από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή κατάταξη είναι ότι εστιάζουν στη βασική και βαθιά γνώση της διατροφικής πυραμίδας με σκοπό τη στροφή σε ένα πιο υγιεινό πρότυπο ζωής.

annie-lawless-anoigma

Στα highlights των διακριθέντων βρίσκουμε την Annie Lawless, 28 ετών, συν- ιδρύτρια της Suja Juice, εταιρείας που σε μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας έχτισε brand name αξίας $300 εκατομμυρίων έχοντας συγκεντρώσει τεράστια ποσά από επενδύσεις κολοσσών της παγκόσμιας βιομηχανίας. «Νομίζω ότι πλέον ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αρκετά από αυτά που μέχρι σήμερα επέλεγε να καταναλώνει δεν είναι τελικά κατάλληλα γιατί δεν είναι υγιεινά. Παχαίνουν και ενίοτε αρρωσταίνουν γιατί περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, χημικά και ένα σωρό υγρογονοποιημένα λίπη», δήλωσε στο Forbes η Lawless αναφορικά με την επιτυχία της Suja Juice, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά αυτά που παρουσιάζει είναι ενδεικτικά του τι πρόκειται να ακολουθήσει σχετικά με το μέλλον των διατροφικών μας επιλογών.

Δείτε την να διηγείται το πώς ξεκίνησε

Η Sophie Milrom, επίσης 28 ετών και ιδρύτρια της EatPops, είναι ένα ακόμα από τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα. Όπως και η Lawless, εστιάζει στους υγιεινούς χυμούς φτιάχνοντας όμως γρανίτες από αυτούς εμπλουτίζοντάς τους επιπλέον με υπερτροφές. Βάζει λοιπόν με αυτόν τον τρόπο την υπογραφή της στις σημαντικές προσπάθειες που κατευθύνουν την παγκόσμια βιομηχανία προς μία πιο «υγιεινή» εξέλιξη. Η εταιρεία σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας έχει επεκταθεί σε 300 τοποθεσίες συνεχίζοντας ακάθεκτη…

Στο πεδίο της υγιεινής προσέγγισης της διατροφής και το ζευγάρι Maddy και Alex Hasulak, που καταβάλλουν τη δική τους δυνατή προσπάθεια και διακρίνονται μέσω της εταιρείας Love Grown Foods λανσάροντας καινοτόμα προϊόντα από διάφορα είδη φασολιών. Οι προτάσεις τους είναι ιδανικές για το ξεκίνημα της μέρας ενώ τα προϊόντα τους διανέμονται σε 11.000 επιλεγμένες τοποθεσίες της Αμερικής, στον Καναδά κ.ά.

LukeSaunders

Αξιόλογη μορφή στη λίστα και ο 29χρονος Luke Saunders, που κάνει ένα άλμα παραπέρα διανέμοντας στο κοινό ολόφρεσκα υγιεινά γεύματα μέσω της Farmer’s Fridge. Το concept είναι όντως καινοτόμο δεδομένου ότι τα γεύματα, που περιλαμβάνουν από σαλάτες, μίγματα δημητριακών, βαζάκια με σαλάτες κ.ά, είναι διαθέσιμα στο κοινό σε «αυτόματους πωλητές» στημένους σε επιλεγμένες τοποθεσίες εξυπηρετώντας περισσότερα από 1.000.000 άτομα στο Σικάγο. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η επέκταση της εταιρείας και εκτός των στενών συνόρων της «γενέτειράς» της.

0x600

Στη λίστα και η Karys Logue, 27 ετών, κεντρική ζαχαροπλάστης και υπεύθυνη των Dominique Ansel Kitchen και Dominique Ansel Bakery, που είναι γνωστή ως το δημιουργικό μυαλό πίσω από τα πολυσυζητημένα θεματικά μενού γευσιγνωσίας U.P (unlimited possibilities- απεριόριστες δυνατότητες) του Ansel και όχι μόνο. Ουσιαστικά ενορχηστρώνει τα καινοτόμα concept του «σοφού» Ansel με τον ίδιο να δηλώνει βαρυσήμαντα ότι στο πρόσωπο της νεαρής ζαχαροπλάστη αναγνωρίζει τον εαυτό του, κάτι που δεν έχει επαναλάβει για κάποιον συνεργάτη του.

Στη λίστα φιγουράρουν και ονόματα όπως του 29χρονου Blaine Wetzel, διπλο- κατόχου του βραβείου «James Beard Award» (έγκριτα αμερικανικά βραβεία), που έχει μετατρέψει το εστιατόριο «Willows Inn» στο 1.000 κατοίκων νησί Lummi, κοντά στην Ουάσινγκτον, σε γαστρονομικό προορισμό, αλλά και του 26χρονου Deuki Hong, executive chef που μετέτρεψε το Kang Ho Dong Baekjeong (εστιατόριο με bbq κουζίνα) στο Μανχάταν σε στέκι της γαστρονομικής ελίτ, με θαμώνες όπως οι David Chang, Anthony Bourdain, Rich Torrisi, Danny Bowien, Cory Lee κ.ά.

Η διαδικασία επιλογής των προσώπων που συνθέτουν τη λίστα διήρκεσε περίπου τρεις μήνες, με δεκάδες συνεντεύξεις- τηλεφωνικές και μη- με περισσότερους από 200 υποψήφιους ενώ ο καίριος ρόλος του κριτή ανατέθηκε στην τετράδα April Bloomfield, Daniel Boulud, Paul Ross και Lee Schrager. Οι προαναφερόμενοι βέβαια είναι ενδεικτικό κομμάτι αυτών που διακρίθηκαν ενώ ανάλογες λίστες έχουν διαμορφωθεί με νέους κάτω των 30 που διαπρέπουν και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε επίσης
World’s 50 best restaurants 2016 με Osteria Francescana στην κορυφή

Δύο ελληνικά μπαρ στα 50 κορυφαία του κόσμου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr