Το «Lonely Planet» ένα από τα δημοφίλεστερα ταξιδιωτικά σάιτ σε διεθνές επίπεδο σε ειδικό αφιέρωμά του μιλά για το κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου, τη Λήμνο, την οποία εκθειάζει, ως γαστρονομικό προορισμό.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι Έλληνες ξέρουν να μαγειρεύουν(…), αλλά αν κατευθυνθείτε βόρεια προς τη Λήμνο θα μπορέσετε να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδας, χωρίς συνωστισμό γύρω σας». Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του ταξιδιωτικού οδηγού. Μάλιστα, επισημαίνεται, ότι τα μεταλλικά εδάφη της Λήμνου παρέχουν ιδανικές συνθήκες για καλλιέργειες όπως το σιτάρι και ότι τα τελευταία χρόνια το νησί έχει γίνει γνωστό για τα τυριά, τις ελιές και τα οινοπνευματώδη ποτά του. Ακόμη γίνεται λόγος για τα θαλασσινά, που κυριαρχούν συνήθως στο μενού του Αιγαίου και ότι η Λήμνος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στο τυρί αναφέροντας το «Mελίχλωρο» ένα σκληρό τυρί από γάλα προβάτου και αίγας και το «Καλαθάκι», ένα φρέσκο τυρί, είναι και ένα από τα καλύτερα. Μάλιστα, βαρύτητα δίνεται και στα φρέσκα προϊόντα και ελευθέρας βοσκής κρέατα και στις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας, που αποθεώνουν τις κλασικές συνταγές. Λόγος γίνεται ακόμη και τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου, όπως ο σουσαμένιος χαλβάς και οι σαμσάδες. Επιπλέον, αναφέρεται το μέλι, ως μία Λιμνιακή σπεσιαλιτέ. Οι ποικιλίες είναι άφθονες, αλλά το πιο δημοφιλές είναι το θυμαρίσιο μέλι, που εγχέεται με άγρια βότανα από το νησί.

Ακόμη, το άρθρο αναφέρεται στη μακρά παράδοσή της Λήμνους και στα κρασιά του νησιού, που λόγω του ηφαιστειακού εδάφους του και του μεσογειακού κλίματός του έχουν ξεχωριστή γεύση. Ο οινοτουρισμός στη Λήμνο βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και οι όποιες οινογνωσίες γίνονται συνήθως στα ελληνικά. Τέλος, γίνεται αναφορά και στα παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά όπως το ούζο και μάλιστα επισημαίνεται προσοχή, καθώς η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ είναι συνήθως 40%.