Να που το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά εξερεύνησης νέων γαστρονομικών επιλογών! Σύμφωνα με το 2020 Travel Trends Report της Skyscanner, το οποίο ανέλυσε τις ταξιδιωτικές τάσεις περισσότερων από 100 εκατ. μηνιαίων χρηστών της, η τοπική γαστρονομία φαίνεται να είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος έναν τόπο και να συνδεθεί με τους ντόπιους.

Πριν το ταξίδι σε έναν προορισμό, οι ταξιδιώτες που ανήκουν στην κατηγορία του«γαστρονομικού τουρισμού» ερευνούν την τοπική γαστρονομία και μόλις φτάσουν στον προορισμό συνδέονται με τους ντόπιους με σκοπό να αποκτήσουν αυθεντικές εμπειρίες. Φυσικά, αυτό το συμπέρασμα της έρευνας δεν προξενεί έκπληξη, καθώς όλο και περισσότερο συνδέεται ο τουρισμός με τη γαστρονομία, τόσο σε εγχώρια  κλίμακα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως προορισμοί γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020 προορίζονται η πόλη Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα, το Σαν Πάολο στη Βραζιλία και το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι άλλες ταξιδιωτικές τάσεις είναι οι μικρο-αποδράσεις, δηλαδή, σύντομες αποδράσεις, που ενδείκνυνται για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητα. Επιπλέον, τα ταξίδια με αργούς ρυθμούς και ο αειφόρος τουρισμός που περιέχει ταξιδιωτικές επιλογές με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ακόμη, τα ταξίδια με επίκεντρο την προσωπική ευτυχία έχουν ανοδική τάση, όπως και τα JOMO Trips (Joy of Missing Out), όπου οι ταξιδιώτες δεν έχουν ως προτεραιότητα να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον προορισμό αλλά να απολαύσουν τη στιγμή.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr