Με τα καταστήματα της να παραμένουν κλειστά, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοιού, η ΙΚΕΑ αποφάσισε να δημοσιεύσει τη συνταγή για τα κεφτεδάκια της, για όποιον θέλει να τα απολαύσει στο σπίτι.

Πέρα από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά της, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων είναι διάσημη και για τα σουηδικά κεφτεδάκια της, που σερβίρονται σε όλα τα εστιατόρια που λειτουργούν εντός των καταστημάτων της. Για να ευχαριστήσει τους πελάτες της, η ΙΚΕΑ ανέβασε στο λογαριασμό των βρετανικών υποκαταστημάτων της, τη συνταγή.

Η συνταγή για τα κεφτεδάκια δημοσιεύτηκε σε μορφή κάρτας, που θυμίζει τις οδηγίες συναρμολόγησης που βρίσκει κάποιος μέσα σε ένα από τα κουτιά με έπιπλα της ΙΚΕΑ. Το tweet συνοδευόταν και από το σχόλιο «Σας έλειψαν τα κεφτεδάκια IKEA; Δημιουργήσαμε μια συνταγή για εσάς ώστε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο από την άνεση του σπιτιού σας».

Η συνταγή για τα σουηδικά κεφτεδάκια και τη σάλτσα που τα συνοδεύει:

Υλικά για 4 άτομα
Για τα κεφτεδάκια:
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
100γρ. γαλέττα
1 αβγό
5 κουτ. σούπας γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι
150ml ζωμό λαχανικών
150ml ζωμό βοδινού
150ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού σόγια σως
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κιμάδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη γαλέττα, το αβγό και ζυμώνετε καλά. Ρίχνετε τέλος το γάλα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Φτιάχνετε μικρά κεφτεδάκια, τα βάζετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τους ζωμούς και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, τη σόγια σως, τη μουστάρδα, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε κεφτεδάκια σε πιάτα, συνοδεύετε με πατάτες και γαρνίρετε με την κρεμώδη σάλτσα.

Δείτε επίσης:
Νέα Ζηλανδία: Ουρές για μπέργκερ και καφέ μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός: Γιατί οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε 2 φορές την εβδομάδα τηγανητές πατάτες;

Η καραντίνα θέλει καλοπέραση: Χαβιάρι των 400 ευρώ και σαμπάνιες σε βίλες

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr