Τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη διακρίθηκαν για μία ακόμα φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με τη “Santorini Boutari” 2014 να λαμβάνει καταπληκτικές κριτικές κατά τη συμμετοχή της στο οινικό γεγονός της χρονιάς, το Grand Tasting του New York Wine Experience, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 19-21 Οκτωβρίου.

Santorini 2014

Η διάκριση για το αγαπημένο λευκό κρασί της οινοποιίας Μπουτάρη έρχεται να προστεθεί και στην ψηλή βαθμολογία (92) που έδωσε ο αναγνωρισμένος οινοκριτικός Mark Squires, στην τρέχουσα σοδειά 2016, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο στο Wine Advocate. To 2017 αποτελεί μάλιστα για τη “Santorini Boutari” μια επετειακή χρονιά διότι συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την οινοποίηση του πρώτου εμφιαλωμένου «ΠΟΠ Σαντορίνη» που διατέθηκε στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η σοδειά του 2017 σηματοδοτεί μια 30χρονη πορεία στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε ο ΠΟΠ Σαντορίνη και το Ασύρτικο ως η κορυφαία τοποποικιλία της ελληνικής οινοπαραγωγής.

Yannis Vogiatzis

Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής και Γενικός Διευθυντής της Μπουτάρη ΑΕ, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση του New York Wine Experience δήλωσε: «Η “Santorini Boutari” αποτελεί μια εμβληματικά ετικέτα για την οινοποιία Μπουτάρη, η οποία οινοποιεί και εξελίσσει αυτό το κρασί από το 1987 που το πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό και διεθνές κοινό. Μέσα από ένα διορατικό βλέμμα, εντοπίσαμε πριν από 30 χρόνια τη δυναμική και τις εξαιρετικές προοπτικές της αμπελοοινικής ζώνης της Σαντορίνης και καταφέραμε να προσφέρουμε ένα κρασί υψηλής ποιότητας που συγκινεί, ενθουσιάζει και εντυπωσιάζει τους παγκόσμιους οινόφιλους. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για αυτή τη κατάκτηση, η οποία για εμάς μεταφράζεται σε δέσμευση για ακόμα καλύτερα οινικά αποτελέσματα».

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr