Πρόστιμο 1.000 ευρώ προβλέπεται στην Καμπανία για όποιον εντοπίζεται χωρίς μάσκα σε κλειστό χώρο. Ως κλειστοί χώροι νοούνται εστιατόρια, μπαρ, σούπερ μάρκετ, καταστήματα και δημόσιες συγκοινωνίες (λεωφορείο, τρένα, μετρό).

Συγκεκριμένα,το μέτρο αυτό κρίνεται πέρα για πέρα αναγκαίο καθώς η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και την απειθαρχία των πολιτών της στα μέτρα περιορισμού, αναγκάζοντας τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας της Νάπολης να σκληρύνει τους κανόνες ασφαλείας.

«Εάν οι συμπολίτες μας πιστεύουν ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψουμε σε μια σκληρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε ο Βιτσέντσο ντε Λούκα, κυβερνήτης της Περιφέρειας της Καμπανίας. Σύμφωνα μάλιστα με το διάταγμα, «οι οδηγοί υποχρεούνται να αρνούνται την πρόσβαση σε επιβάτες που δεν φορούν τη μάσκα».

Eπίσης με βάση το εν λόγω διάταγμα «εάν το αδίκημα διαπράττεται κατά την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας» (από έναν έμπορο ή έναν από τους υπαλλήλους του), η επιχείρηση θα τιμωρείται, εκτός από το πρόστιμο 1.000 ευρώ, με «κλείσιμο της δραστηριότητάς της από 5 έως 30 ημέρες», ποινή που μπορεί να διπλασιασθεί σε περίπτωση υποτροπής.

Είναι λογικό, βέβαια, η Ιταλία ως η πρώτη πληγείσα χώρα από την πανδημία στην Ευρώπη να προχωρά σε τέτοια αυστηρά προληπτικά μέτρα για την προστασία της από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, πραγματικά μας γεννάται η απορία πώς θα μπορέσει κάποιος να φάει ή να πιει το πότο του σε ένα μπαρ φορώντας μάσκα! Θα το δούμε, όμως, σύντομα στην πράξη!

Διαβάστε επίσης:
Παράταση για τη χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ

Ανάκληση σοκολάτας υγείας από τον ΕΦΕΤ
Μύλοι Λούλη: Στη λίστα των «Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr