Το βυζαντινό αρχοντικό της Μονεμβασιάς, όπου η ελληνική παράδοση αναβιώνει με την αίγλη που της αρμόζει, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες του από τις 5 Ιουνίου με το τρίπτυχο ασφάλεια, ιδιωτικότητα και ελευθερία» να έχει τον πρώτο λόγο στη λειτουργία του.

Το Kinsterna Hotel προετοιμάζεται εντατικά σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ορίζονται από τον ΠΟΥ & τον ΕΟΔΥ, για να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες του τηρώντας αυστηρά τα νέα πρωτόκολλα κανόνων υγιεινής και των νέων διαδικασιών λειτουργίας.

Το αρχοντικό φιλοξενείται σε ένα εύφορο κτήμα έκτασης 90 στρεμμάτων με αιωνόβιες ελιές, όπου κυριαρχεί η ποικιλία Αθηνολιά, εσπεριδοειδή -κυρίως τον παλιό πορτοκαλεώνα που παράγει τα φημισμένα πορτοκάλια της Μονεμβασιάς τα οποία θέλεις να ρουφήξεις μέχρι τελευταίας σταγόνας-, οπωροφόρα που βρίσκονταν στην περιοχή από τις αρχές του 19ου αιώνα, κυπαρίσσια, υπερμεγέθεις ευκάλυπτους, περιβόλια με κηπευτικά, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά και βότανα που αξιοποιούνται σε μοναδικά νόστιμα πιάτα όπως το τσαΐτι (πίτα με λεπτό φύλλο, φρέσκο τυρί, φέτα και δέκα είδη τοπικών χόρτων). Αναζητήστε το λάδι αγριελιάς που παράγεται από ελιές άνω των 500 ετών, έχει πικρή και ελαφρώς πικάντικη γεύση και ταιριάζει υπέροχα ραντισμένο στο ζυμωτό ψωμί τους. Εμπειρία είναι και η δοκιμή των κρασιών από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο, έκτασης 20 στρεμμάτων, αμπελώνα τους. Αρωματική Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και κυρίως το γοητευτικό Μαλβάζια με το πλούσιο, βελούδινο σώμα αναζητούν επίδοξους δοκιμαστές για μια οινική γνωριμία που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Ο σεφ του αρχοντικού Γιώργος Χάψας είναι από τους ανθρώπους που κάνει στην κουζίνα του «Kinsterna» τη δική του κατάθεση ψυχής και πρέπει να τον αναζητήσετε αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Στα μαθήματα μαγειρικής που παραδίδει με την ομάδα του θα επιλέξετε μόνοι σας φρέσκα υλικά, ανάλογα με την εποχή, και στη συνέχεια θα απολαύσετε τα φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που οι ίδιοι ετοιμάσατε. Αναζητήστε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπως κρασί, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, τσίπουρο, ψωμί, μαρμελάδες, και δοκιμάστε τα – είναι πραγματικά μοναδικά. Ωδή στην εντοπιότητα, εκτός από τα πιάτα που επιμελείται ο σεφ με την ομάδα του, αποτελεί και το αμιγώς ελληνικό πρωινό που ετοιμάζουν καθημερινά με περισσότερες από 90 επιλογές.

info
Αγ. Στέφανος 230 70, Μονεμβασιά, Τηλ.: 2732 066300

Δείτε επίσης

Φθινοπωρινή απόδραση στη Μονεμβασιά

Kinsterna: Μια «farmbulous» γαστρονομική εμπειρία διαμονής

Νέο καλοκαιρινό μενού στο εστιατόριο Sterna

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr