Στην εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη, που η Αττική μπαίνει σε σκληρό lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, προχώρησε, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η απόφαση για lockdown στην Αττική ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξησης των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού. «Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού» υπογράμμισε.Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης, ζήτησε ωστόσο να μην γίνεται κατάχρηση.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 έως τις 05:00 τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκωδικοποίησε, συγκεκριμένα, τα εξής:
– Μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους
– Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 καθημερινές, 18:00-05:00 Σαββατοκύριακα
– SMS στο 13033 για όλες τις μετακινήσεις
– Δεν αλλάζει ο κωδικός 6 για άθληση – Ισχύει η μετακίνηση εντός όλης της περιφέρειας – Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Τι ισχύει για εστίαση και σούπερ μάρκετ
Εστίαση και μπαρ σε αναστολή
Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά.

Καταστήματα τροφίμων
Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων: 07:00 – 20:30 τις καθημερινές και 07:00 – 17:30 τα Σαββατοκύριακα. Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Απαγόρευση πώλησης προϊόντων λιανεμπορίου.Δυνατότητα παραδόσεων delivery τις Κυριακές από σούπερ μάρκετ.

Λαϊκές αγορές
Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων
Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων.Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν ΕΔΩ.

Δείτε επίσης:
Οι Γάλλοι συρρέουν στα καφέ και τα μπαρ της Μαδρίτης

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων οι εστιάτορες

Λευτέρης Λαζάρου (ΘΕΜΑ 104,6): Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι σε απόγνωση

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr