Να δούμε τα σκεύη μας αλλιώς και αντί να τα πετάξουμε να τα «μεταμορφώσουμε» σε νέα, χρηστικά αντικείμενα, μας καλούν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου δημιούργησαν τη μαθητική, εικονική επιχείρηση REUZ, που ασχολείται με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αξιοποιώντας δηλαδή παλιά, χρησιμοποιημένα μαγειρικά σκεύη ή εργαλεία, φτιάχνουν φωτιστικά, κορνίζες, ρολόγια, γλάστρες, κρεμάστρες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Στόχος των μαθητών, είναι μέσω της REUZ να προβάλουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Παράλληλα βέβαια έχουν ένα ακόμη ευγενή σκοπό, καθώς τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για τη στήριξη του σχολικού συσσιτίου για τους μαθητές του σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, οι μαθητές κέρδισαν μια βιωματική εμπειρία, στήνοντας τη δική τους επιχείρηση, είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν μεταξύ τους ρόλους και αρμοδιότητες, να λειτουργήσουν συνεργατικά σε ομάδες και να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες λειτουργίας μιας επιχείρησης. Παράλληλα, διδάχθηκαν τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών και επίλυσης προβλημάτων, αναπτύσσοντας παράλληλα και κοινωνικές δεξιότητες καθώς τούς δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε άλλους μαθητές σχολείων, μέσω της διαδικτυακής εμπορικής μαθητικής έκθεσης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Δείτε και το promo βίντεο που ετοίμασαν:

Φωτογραφίες: REUZ / Facebook (www.facebook.com/Reuz.eeeek)

Δείτε επίσης:
Φτιάξε βάση κορνίζας με ένα πιρούνι!

Κάναμε τα βαζάκια φωτιστικά!

Δώσε στυλ και χρώμα στην κουζίνα κάνοντας ντεκουπάζ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr