Ο 36χρονος Βασίλης Στεφανίδης, βρέθηκε στις οντισιόν του MasterChef 4, μαγείρεψε και παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν τυφλός, κέρδισε τις εντυπώσεις και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες είδαμε χθες στις οντισιόν του Master Chef. O 36χρονος Βασίλης, ξεπερνώντας το πρόβλημα όρασης με επιμονή, θέληση, υπομονή και πείσμα, πήγε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, έφτιαξε μανιταρόσουπα βελουτέ και έπεισε τους κριτές ότι του αξίζει μια ποδιά. «Η διαφορά με τους υπόλοιπους μάγειρες είναι ό, τι εγώ βλέπω μόλις 5%» ανέφερε ο 36χρονος επίδοξος μάγειρας του MasterChef 4 εξηγώντας ότι πρακτικά θεωρείται τυφλός. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να μαγειρέψει στους κριτές του διαγωνισμού πολύ σωστά μια μανιταρόσουπα λειτουργώντας ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι.

«Ονομάζομαι πρακτικά τυφλός, διότι έχω μόνο 5% όραση! Έχω ένα μότο, το οποίο είναι τέσσερα αρχικά γράμματα. Το Ε, το Θ, το Υ και το Π. Επιμονή, θέληση, υπομονή και πείσμα. Πιστεύω ότι έχω και τα τέσσερα!», εξομολογήθηκε ο παίκτης που περιέγραψε στους κριτές πώς έχασε την όραση του και από τα δύο του μάτια. Το πρόβλημα στην όρασή του, όπως είπε, δεν το απέκτησε εκ γενετής καθώς το πρώτο του μάτι το έχασε σε ηλικία 12 ετών και το δεύτερο μάτι σε ηλικία 24 ετών. «Έπεσα στο σχολείο και χτύπησα πάνω στα πόδια της δασκάλας μου. Το τακούνι της μπότας της μου έσπασε τη μύτη και από το χτύπημα επηρεάστηκε το οπτικό νεύρο του αριστερού ματιού και σιγά σιγά χάθηκε η όραση μου, με αποτέλεσμα να βλέπω μόνο από το ένα μάτι! Το δεύτερο μάτι το έχασα το 2007, έτσι ξαφνικά! Ανακάλυψα ότι έπαθε ατροφία οπτικού νεύρου!» είπε στους κριτές, οι οποίοι άκουσαν την ιστορία του συγκλονισμένοι. Ο Βασίλης συγκινήθηκε όταν οι κριτές του είπαν ότι περνά στην επόμενη φάση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr