Η «Alain Ducasse Education» παρουσιάζει για πρώτη φορά παγκοσμίως το concept του διεθνούς φήμης σεφ σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες που διοργανώνεται στην Κύπρο από 12 -14 Απριλίου από τη Gastronomy Essentials L.t.d.

PLAZA-ATHENEE

Το 2014 η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία του εστιατορίου Plaza Athénée του Alain Ducasse, ηγετικής φυσιογνωμίας του χώρου της γαστρονομίας, συνοδεύτηκε με την παρουσίαση ενός νέου, φυσιολατρικού lunch menu, που αποσκοπούσε στο να μεταδώσει τη φιλοσοφία του σεφ αναφορικά με μια γαστρονομία φιλικότερη προς το περιβάλλον. Το Naturalité, όπως ονομάστηκε το εν λόγω μενού, είναι από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις της ιδέας του «glocalization», της οποίας ο Alain Ducasse είναι ένθερμος υποστηρικτής.

Alain-Ducasse-au-Plaza-Athenee---Riz-a-partager-(c)Pierre-Monetta-resized

Με τη γαστρονομική του «αυτοκρατορία» να εκτείνεται στις 4 γωνιές του κόσμου, ο σεφ προωθεί ένα μαγειρικό τρόπο σκέψης προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα αλλά με το τοπικό στοιχείο να έχει τον κύριο λόγο. (Think globally, act locally). Δικαιολογώντας τη στροφή στη φυσικότητα στην κουζίνα με την τριλογία ψάρι – λαχανικά – δημητριακά να πρωταγωνιστούν στα πιάτα του, ο σεφ επισημαίνει: «υπάρχει η απόλυτη ανάγκη σήμερα για τον άνθρωπο να μεταβεί σε έναν καλύτερο τρόπο διατροφής, σε αρμονία με τη φύση, πιο υγιεινό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Καθώς οι παγκόσμιοι πόροι γίνονται σπανιότεροι, καθίσταται αναγκαίο να καταναλώνουμε τρόφιμα πιο ηθικά και δίκαια».

Panier-legumes---Versailles-(c)Maurice-Rougemont-resized

Αυτό λοιπόν το νέο concept του Alain Ducasse θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Κύπρο, από 12-14 Απριλίου 2016, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

info
Τέφκρου Άνθια 70, Βιομηχανική περιοχή Νταλι, 2540 Λευκωσία, Κύπρος, Mitsios Trading Ltd.
Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες: www.Cucina.gr
gastronomy_essentials@mail.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr