Στις 15 και 16 Μαρτίου ο Mario Pérez Sánchez, ένας από τους κορυφαίους σεφ περουβιανο – ιαπωνικής (Nikkei) κουζίνας έρχεται ξανά στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του εστιατορίου Nikkei και του σεφ Θάνου Στασινού με τον οποίο θα ετοιμάσουν ένα ξεχωριστό μενού 13 πιάτων.

stasinos-perez1

stasinos-perez2

Ο Mario Pérez Sánchez στην περσινή του επίσκεψη ως προσκεκλημένος στο Nikkei μάς έδωσε μία ενδεικτική εικόνα του γαστρονομικού επιπέδου και της φιλοσοφίας του. Οι συνεργασίες του με τους αδερφούς Adria στα 41° και Pakta σε πρωτότυπα concepts για τα παγκόσμια γαστρονομικά δεδομένα, ήταν μόνο η αρχή δεδομένου ότι η προσπάθεια ανακάλυψης νέων πτυχών της γευστικής του διαδρομής απέδωσε και εξελίχθηκε ακόμη πιο δημιουργικά στη συνέχεια. Σαν ένας σύγχρονος «νομάς της γαστρονομίας» πλέον ταξιδεύει ανά τον κόσμο και εμπνεόμενος από την παγκόσμια γευστική κουλτούρα συγκεράζει γεύσεις του κόσμου μαγειρεύοντας στο πλαίσιο ποικίλων concepts. Στο εστιατόριο «Leka» στη Βαρκελώνη, με το οποίο σήμερα συνεργάζεται, δίνει ένα καλό στίγμα της φιλοσοφίας του αξιοποιώντας τα εποχικά προϊόντα σε μενού που αποκαλούν «νέο τροπικό φαγητό» με λατινικές γευστικές επιρροές. Οι πρόσφατες δραστηριότητές του εμπλουτίζονται μεταξύ άλλων με εξειδικευμένα workshops στο ινστιτούτο «Rmhar» που διερευνά τρόπους που πυροδοτούν τη δημιουργικότητα σε διάφορους τομείς. Στο νέο του project «Munay-ki», συνδυάζοντας μουσική, θέατρο και design με τη γαστρονομία, αποτυπώνει με καλλιτεχνική οπτική το όραμα της συνάντησης της τροπικής «κουζίνας των Άνδεων» με τη φιλοσοφία του fine dining.

24

Επανέρχεται λοιπόν στο «Nikkei» για να «ταξιδέψει» μαζί με τον Θάνο Στασινό αυτή τη φορά τους θαμώνες του κολωνακιώτικου εστιατορίου στις κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα της Nikkei γαστρονομικής φιλοσοφίας. Το μενού θα συνοδεύεται από tailor made cocktails που ο Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου θα ετοιμάσουν ειδικά για τις δύο βραδιές. Όσοι ενδιαφέρεστε βέβαια βιαστείτε να κάνετε κράτηση γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε επίσης

Η επανάσταση της περουβιανής κουζίνας
Nikkei: Ιαπωνία και Περού στο ίδιο τραπέζι

info
Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366, τιμή μενού 55€/ άτομο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr