Ο bartender Γιώργος Δαχρετζής αναδείχθηκε νικητής του ελληνικού διαγωνισμού Art of Italicus Aperitivo Challenge 2018, που διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας τον τίτλο “The National most Artistic Bartender”. Τον επόμενο μήνα στο Μιλάνο, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, θα διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο τελικό για να διεκδικήσει τον τίτλο του “World Bar Artist of the Year”.

Ο διαγωνισμός του πολυβραβευμένου spirit, Italicus Rosolio di Bergamotto, διοργανώθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία Granikal, που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του. Oι συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό ανήλθαν στις 62, με τους 9 finalists να διαγωνίζονται χτες στο μπαρ Noel στο κέντρο της Αθήνας. Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Global Ambassador του Italicus Luca Missaglia, ο βραβευμένος bartender Θοδωρής Πύριλλος και ο έλληνας Brand Ambassador του Italicus Θάνος Κριμπούρας.

Ο νικητής Γιώργος Δαχρετζής από το bar Amantes Amentes στο Περιστέρι Αττικής, κέρδισε τον τίτλο με το cocktail του Bacchus. Η έμπνευση του ήταν ο πίνακας του Έλληνα Ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ ο “Μικρός Βάκχος”. Στην τελική τριάδα κατάφεραν ακόμη να διακριθούν η κα. Τίνα Σαρδής από το bar White Monkey της Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Ριστάνης από το bar Spitaki των Ιωαννίνων.

Η Τέχνη σε κάθε έκφραση της είναι το επίκεντρο του παγκόσμιου διαγωνισμό Art of Italicus Aperitivo Challenge 2018. Ο παγκόσμιος νικητής θα κερδίσει τον τίτλο του “World Bar Artist of the Year”και θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε workshops με τους Erik Lorincz και Declan McGurk στο American Bar at Savoy του Λονδίνου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr