Μια νέα καμπάνια δημιουργήθηκε για να δώσει ώθηση στα κρασιά της περσινής σοδειάς που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πουλήθηκαν ποτέ.

Ο οινικός κλάδος δέχτηκε δυνατό χτύπημα από τον κορωνοϊό. Οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος είναι εκείνοι κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάζεται στους επαγγελματίες του κρασιού η εκάστοτε νέα εσοδεία κάθε χώρας, ωστόσο, η πανδημία αναστάτωσε την οινική ατζέντα σε παγκόσμια κλίμακα ακυρώνοντας πάμπολλες σημαντικές εκδηλώσεις. Ο κορωνοϊός χτύπησε το κρασί τη χειρότερη στιγμή, με τις δεξαμενές των οινοποιείων γεμάτες και τους χονδρεμπόρους έτοιμους να προβούν σε παραγγελίες για τη μεγάλη αγορά του καλοκαιριού ―παραγγελίες που δεν έγιναν ποτέ. Ένα από τα μεγάλα θύματα του κορωνοϊού είναι η εξαιρετικής ποιότητας εσοδεία του 2019, πολλά από τα οποία θα μπορέσουν να παλαιώσουν για πολλές δεκαετίες.

H Vinetum, διοργανώτρια εταιρεία του Οινοράματος, λανσάρει λοιπόν την καμπάνια Save Vintage 2019 με κυρίαρχο στόχο να προτρέψει καταναλωτές, κυρίως, αλλά και επαγγελματίες του οινεμπορίου και της εστίασης να ανακαλύψουν σήμερα τα καταπληκτικά κρασιά της σοδειάς 2019, απ’ όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά όλα τα ελληνικά οινοποιεία και όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί στη χώρα μας. Φιλοδοξεί να κινητοποιήσει τους φορείς, τους διαμορφωτές κοινής γνώμης και τους οινόφιλους με τον καλύτερο δυνατό και μαζικό τρόπο, στοχεύοντας στην άμεση ενδυνάμωση της κατανάλωσης ελληνικών κρασιών, με αφορμή την εσοδεία του 2019 και πέρα από αυτήν.

Η καμπάνια Save Vintage 2019 είναι πολυεπίπεδη και ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Η ιστοσελίδα www.savevintage2019.gr φιλοξενεί ειδήσεις, άρθρα και ρεπορτάζ από επαγγελματίες του οινικού χώρου, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα της Vinetum και του Οινοράματος θα φιλοξενούν τις αντιδράσεις του κοινού. Οι δημοσιογράφοι και άλλοι επικοινωνοί οίνου που συμμετέχουν στη δράση Save Vintage 2019 προσφέρουν την εργασία τους αφιλοκερδώς στο ελληνικό κρασί.

Το Save Vintage 2019 θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να εξάψει τη φαντασία των οινόφιλων ώστε να ασχοληθούν με τα ελληνικά κρασιά εσοδείας 2019 (και όχι μόνο) και, εντέλει, να τα αγοράσουν. Το όνομα «Save Vintage 2019» έχει διττή έννοια: Σώστε (= καταναλώστε/χαρείτε τα κρασιά του 2019 προτού αυτά χαθούν) και Φυλάξτε (αποθηκεύστε/παλαιώστε τα κρασιά του 2019 επειδή είναι υψηλής ποιότητας).

info
savevintage2019.gr

Δείτε επίσης

Αναβολή έκθεσης Οινόραμα 2020

Οινόραμα 2018: Το «success story» μιας δυνατής οινικής διοργάνωσης

Το κρασί ως ηδονή

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr