Το δικό τους μήνυμα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, απευθύνουν εκπρόσωποι του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα τους στο Facebook.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν να συστρατευθούν όσοι εργάζονται και βιοπορίζονται από το χώρο της εστίασης, ώστε να ζητήσουν από την κυβέρνηση να δει με απόλυτη σοβαρότητα σοβαρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εστίαση ή το hospitality industry όπως παγκόσμια ονομάζεται αφορά σε όλους όσοι εργάζονται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ ξενοδοχεία κλπ. Τα μπαρ κ τα εστιατόρια στο μυαλό κάποιων συνανθρώπων μας είναι μια πολυτέλεια. Μπορεί ναι. Όμως ζητάμε να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βιοπορίζονται από αυτά: Μπαρτέντερς, σερβιτόροι/ες, σομελιέ, djs, μάγειρες, βοηθοί, καθαριστές, υπάλληλοι σε κάβες, μανάβικα, καταστήματα τροφίμων, διακόσμησης, εμπόριο, κλπ κλπ. Καλλιτέχνες, μουσικοί, στιχουργοί, τραγουδιστές που λαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα μέσω των καταστημάτων, δημοσιογράφοι γεύσης, γραφίστες και σχεδιαστές, παραγωγοί ποτών και μπύρας στην επαρχία, αγρότες και οινοπαραγωγοί που χαιρόμαστε να καμαρώνουμε και τους τιμάμε για την Ελληνικότητα των προϊόντων τους!

Μέσα στην χρονιά που διανύουμε όλα αυτά θα πάψουν να υπάρχουν. Υπάρχει μια ελπίδα όμως. Να σταθούμε μαζί και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δει με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα.

Αυτό Θα γίνει με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, οικονομολόγων, γιατρών λόγω του ιού φυσικά, αλλά πάντα και επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Οχι διορισμένων υπουργών που επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα απλά επιδίδονται σε απαγορεύσεις. (πχ.take out για αλκοόλ,που μας φόβισαν με απειλές αλλά νόμος δεν έγινε ποτέ…)

Για να πορευτούμε με κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια σωματική και ψυχική και συνεργασία. Με κατανόηση όλων προς όλους. Και ανοχή στο “άλλο”. Και με την υποστήριξη των πολιτών.

Είτε “βγαίνεις” σε καφενείο και ταβέρνα είτε σε βραβευμένο εστιατόριο και μπαρ, σε ενδιαφέρει! Και επιτέλους ας καταλάβει μια κυβέρνηση και οι Δήμοι ότι η εστίαση μεταξύ άλλων μπορεί να είναι ποιοτικότατο τουριστικό εφόδιο! Ας μας ρωτήσουν μια φορά. Περιμένουμε! Για όλα αυτά ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας»!

Η εστίαση ή το hospitality industry όπως παγκόσμια ονομάζεται αφορά σε όλους όσοι εργάζονται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ…

Posted by Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης on Saturday, May 9, 2020

Δείτε επίσης:
Οι 5 ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των χώρων εστίασης και στο οδόστρωμα

Διαμαρτυρία εστιατόρων: Οι πλατείες γέμισαν άδειες καρέκλες (Φωτογραφίες)

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr