Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα υπάρξει τελετή απονομής για τα νέα διεθνή εστιατορικά βραβεία The World Restaurant Awards 2020. 

Ο Kobus van der Merwe, σεφ του «Wolfgat», στην πρώτη διοργάνωση απέσπασε δύο βραβεία, αυτό του «Off-Map Destination» -του εστιατορίου δηλαδή που βρίσκεται σε μακρινό προορισμό και ο ταξιδιώτης αξίζει να επισκεφτεί- και του «Εστιατορίου της Χρονιάς» (Restaurant of the Year)

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έκανε την παρθενική της εμφάνιση φέτος με αρχικό σκεπτικό να αποτυπώσει με διαφορετική οπτική τα εστιατορικά βραβεία. Οι πρώτες εντυπώσεις από την απονομή, στην οποία παραβρεθήκαμε φέτος το Φεβρουάριο, έδιναν το στίγμα μιας καλά μελετημένης ιδέας με διακριτή αντικομφορμιστική διάθεση και μάλιστα από μια ομάδα που αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά το χώρο. Εξ αρχής γίνονταν συζητήσεις για τη μορφή που θα είχαν τα βραβεία τις επόμενες χρονιές για να διαφοροποιηθούν και η πρόσφατη ανακοίνωση δίνει μια πρώτη γεύση που δεν περιλαμβάνει τελετή απονομής για το 2020. Αντί αυτού, το προσεχές πλάνο προβλέπει την προσαρμογή τους σε τηλεοπτικά δεδομένα, θα παρακολουθούμε δηλαδή στη μικρή οθόνη την κριτική επιτροπή σε μια αναζήτηση ενός νέου Wolfgart (το εστιατόριο στη νότια Αφρική που ανακηρύχθηκε «Εστιατόριο της χρονιάς»). «Προσπαθούμε να κοιτάμε προς το μέλλον και πιστεύουμε ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση που επεκτείνεται πέρα από ένα συγκεκριμένο μέρος και κοινό. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη της απονομής των βραβείων και η πρώτη ιδέα είναι να δούμε πώς μπορούν να προβληθούν τηλεοπτικά. Προς το παρόν είμαστε σε συζητήσεις με διάφορα κανάλια και εντός των επόμενων μηνών θα πούμε περισσότερα», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές. Η συνέχεια λοιπόν επί της οθόνης;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr