Σε μια περίοδο που παγκοσμίως και οι άνθρωποι της εστίασης μετράνε πληγές λόγω της πανδημίας, στις 25 Μαΐου σε ελληνικό έδαφος τα εστιατόρια ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους. Ο Λευτέρης Λαζάρου, σεφ και ιδιοκτήτης του Varoulko στον Πειραιά, μεταφέρει το δικό του μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση.

«Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα… Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήνας που πάντα μας έφερνε την Άνοιξη έγινε ξαφνικά για όλους μας ένας δύσκολος μήνας με πρωτόγνωρες συνθήκες που μας υποχρέωσαν ν΄ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο ζωής και σχέδια μέσα σε λίγες ώρες. Το Βαρούλκο έκλεισε. Έκλεισε, όμως δεν άδειασε… Πίσω από την κλειστή του πόρτα ήταν γεμάτο με χαρούμενα πρόσωπα, συναναστροφές, τσουγκρίσματα, μαγειρέματα, γιορτινές στιγμές, έρωτες… Έμειναν εκεί και κράτησαν το Βαρούλκο γεμάτο ζωή. Έτσι, κύλησε πιο εύκολα η αναμονή και σαν γνήσιο γέννημα και θρέμμα του Πειραιά στολίστηκε με φρέσκια θαλασσινή φορεσιά κι είναι έτοιμο να ανοίξει πανιά. Άλλωστε έχει αντέξει δύσκολες στιγμές, αλλαγές κι ανατροπές γιατί έχει μέσα του τόση αγάπη που έχει πάρει κι έχει δώσει μέσα στα χρόνια… Πάντα εκεί έτοιμο ν’ αγκαλιάσει όσους το αγαπάνε, έστω κι αν πρέπει να τους αγκαλιάζει πλέον νοερά, όμως με την ίδια ζεστασιά και χαρά.

Σήμερα το Βαρούλκο μας είναι έτοιμο και πιο φωτεινό από ποτέ να σας καλοδεχτεί στις βεράντες και τους καλοκαιρινούς του χώρους. Να θυμηθούμε τα παλιά και να ξεχάσουμε τα πρόσφατα. Να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες, να κάνουμε νέα όνειρα. Στην υγειά σας και καλή μας αντάμωση!», αναφέρει ο σεφ στο μήνυμά του.

Το νέο μενού του Varoulko θα αποτελείται από οικείες αλλά παράλληλα δημιουργικές γεύσεις στο προφίλ που γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια και καλοκαιρινά πιάτα. Επίσης, για πρώτη φορά ανοίγουν τα μπαλκόνια του μαζί με τις δύο σάλες μπροστά στη θάλασσα. Σε κάθε μπαλκόνι θα υπάρχει μόνο ένα τραπέζι μέχρι 6 άτομα που θα απολαμβάνουν prive την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου και την αθηναϊκή ριβιέρα. Το μενού θα είναι ενιαίο μεσημέρι και βράδυ και θα περιλαμβάνει πιάτα, όπως καλαμάρι ψητό με κρέμα ταραμά, ψητό μαρούλι και ζελεδάκια ούζου, ψητή σουπιά με κρέμα «γεμιστών» και μους φέτας, ταρτάρ μπαρμπούνι με πιπεριά Φλωρίνης, σταφίδα και πούδρα από αβγοτάραχο Μεσολογγίου, burger σφυρίδας σε ψωμάκι brioche αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς, τυρί τσένταρ και κρεμμύδι, ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου.

info
Varoulko Seaside: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400. Καθημερινά: 13:00 – 01:00.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: 6 εστιάτορες μιλούν για την κρίση που βιώνουν

Λευτέρης Λαζάρου: «Η ζωή μου όλη»

«σχεδία home»: Ο Λευτέρης Λαζάρου στηρίζει το νέο σπίτι της «σχεδίας»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr