Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να επενδύει στη γαστρονομία της πόλης και με όχημα το Thessaloniki Food Festival, επιχειρεί να την αναδείξει ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό, για όλο το χρόνο.

Πλούσια σε γεύσεις, όσο και η ιστορία της, η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και παράδοσης, ενώ έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς και να χαρακτηριστεί ακόμα και γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το Thessaloniki Food Festival πάλι, αγκαλιάζει και στηρίζει νέες ιδέες και πρωτοβουλίες των ανθρώπων της πόλης, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κουζίνα.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και τα εστιατόρια της πόλης, οι παραγωγοί προϊόντων και οι ενώσεις παραγωγών, που συμμετέχουν σε εκθέσεις, γευσιγνωσίες και άλλες εκδηλώσεις. Επιπλέον, από το 2017 έχει δημιουργηθεί και ο θεσμός των Thessaloniki Chef Ambassadors, όπου νέοι, ταλαντούχοι chefs από εστιατόρια της Θεσσαλονίκης δημιουργούν ειδικά μενού, με βάση χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης και επιλεγμένα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket (ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, γαλακτοκομικά από βουβαλίσιο γάλα, ελιές, λάδι, προϊόντα πιπεριάς, αμπελόφυλλα και ντολμαδάκια, μαρμελάδες, σάλτσες, σοκολατάκια και φυσικά το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης).

Σημειώνεται ότι φέτος, οι Thessaloniki Chef Ambassadors είναι ο Δημήτρης Τασιούλας ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, ο Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και ο Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα.

Thessaloniki Street Food Festival – Athen’s Edition
Το Thessaloniki Street Food Festival είναι μια ακόμη ενέργεια που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Food Festival της πόλης. Με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν διακριθεί όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και την πρωτοτυπία τους, το Thessaloniki Street Food Festival συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο. Τα τελευταία δύο χρόνια εκτός από την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται και στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοτζιά. Φέτος πραγματοποιήθηκε στις 12,13 και 14 Οκτώβρη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr