Κρατώντας στα χέρια πλακάτ που κατέκριναν την κατανάλωση κρέατος, χαρακτηρίζοντας την ως πράξη βίας, vegan ακτιβιστές πήγαν να σε σούπερ μάρκετ της Νέας Ζηλανδίας και διαδήλωσαν μπροστά στο ψυγείο με τα κρέατα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, στο σούπερ μάρκετ St Lukes Countdown στο Ώκλαντ. Οι ακτιβιστές έγραφαν στα πλακάτ τους «σταματήστε να τρώτε κρέας» και «δεν είναι φαγητό, είναι βία», ενώ κάποιοι άλλοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια ή τραβούσαν βίντεο.

Μάλιστα, το βίντεο ανέβηκε στη συνέχεια στο YouTube. Εκεί μπορούμε να δούμε τόσο τους ακτιβιστές που στέκονται μπροστά στο ψυγείο με τα κρέατα, όσο και τις αντιδράσεις των πελατών του σούπερ μάρκετ, που δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση. Όταν ένα μέλος του προσωπικού πάλι, τους ρωτάει αν έχουν άδεια να βρίσκονται εκεί, δήλωσαν ότι διαδηλώνουν ειρηνικά υπέρ των θυμάτων που βρίσκονται πίσω τους.

Η ασφάλεια του σούπερ μάρκετ τους οδήγησε βέβαια κάποια στιγμή εκτός μαγαζιού, με τους ίδιους να φωνάζουν σε μεγάφωνα συνθήματα κατά της κατανάλωσης κρέατος και της κακοποίησης των ζώων. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr