Ύστερα από ένα διήμερο δυνατών και απαιτητικών δοκιμασιών, το πρώτο μέρος του World Class έφτασε στο τέλος τους με την ανακοίνωση των δέκα κορυφαίων bartenders που συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Ήταν λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ- πέντε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος- όταν ο Spike Marchant ανακοίνωνε τα αποτελέσματα. Δυστυχώς ο Έλληνας νικητής, Πάνος Κανατσούλης, δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στην δεκάδα και η προσπάθεια του έλαβε τέλος. Ένα τέλος που μόνο πικρό δεν ήταν γιατί τις δύο αυτές μέρες ο Πάνος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και εντυπωσίασε τους κριτές αλλά και θεατές με τις δημιουργίες του.

GREECE_1Panos_Kanatsoulis_SIG_2767

Τα ποτά που παρουσίασε και στις τέσσερες δοκιμασίες είχαν κάτι από το δυναμικό του χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Η eco πρόταση του για να περιορισμένη χρήση του ψυγείου στα μπαρ και για επιστροφή στην τεχνική της φυσικής ζύμωσης τράβηξε το ενδιαφέρον. Όπως και το πότο του, Herencia, που βασίστηκε σε αυτή την τεχνική αλλά και στο sustainability. Το «Aegean» Bloody Mary που ετοίμασε για την δοκιμασία Cocktails at home πρόσφερε ένα ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου καθώς τα υλικά που επέλεξε προέρχονταν από αυτά. Έτσι οι ντομάτες για τον χυμό ήρθαν από την Σαντορίνη, τα αγγουράκια που έγιναν πίκλες για να χρησιμοποιηθεί ο χυμός τους ήταν από την Ίο, η δάφνη από την Κύνθο, το κρασί από την Σάμο, το ούζο που αρωματίστηκε με τσίλι από την Λέσβο και ο γάρος που αντικατέστησε την worcestershire από σαρδέλες Ρόδου. Επίσης και το signature πότο, Mooring Kiss, με την τσαχπινιά της οδοντόβουρτσας έκανε τους κριτές να σταθούν. Ένα ισορροπημένο long drink πότο γεμάτο φρεσκάδα φτιαγμένο από gin, mint cordial, bitters από κάρδαμο και γκρέιφρουτ και σπιτική σόδα από mastiqua και αγγούρι.

GREECE_Panos_Kanatsoulis_MEX_1814

Πέρα όμως από αυτά, ο Έλληνας bartender μπήκε και στην διαδικασία να «μαγειρέψει» επί σκηνής ένα πότο από υλικά που είχαν μεξικανική προέλευση. Έτσι μέσα σε 25 λεπτά ετοίμασε το «Alma ardiente». Ένα περίπλοκο ποτό με δύσκολες τεχνικές και συνδυασμός που στάθηκε με αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις και το επίπεδο του World Class. Επίσης στην δοκιμασία Cocktails at home, έκανε τους κριτές βοηθούς του και έφτιαξε επί σκηνής με απλά υλικά ένα κοκτέιλ εύκολο, γευστικό και δροσερό που θα μπορούσε κάλλιστα και ένας home bartender να το ετοιμάσει σπίτι του.

WC17_Finalists_1783

Μπορεί, παρά όλη την αξιέπαινη προσπάθεια του, το ταξίδι του Πάνου στον φετινό διαγωνισμό να έλαβε νωρίς τέλος, όμως ένα είναι το σίγουρο: ότι με το ταλέντο και το πάθος που τον διακρίνει, έχει πολλά να μας δείξει στο μέλλον. Γιατί όπως λέει και εκείνος «Όποιος έχει πάθος, τα έχει όλα»!

Για την ιστορία οι δέκα bartenders που πέρασα στην «La lucha de los diez» είναι οι εξής:
Mate Csatlos από την Δανία και το Kabuku at Umami
Suguru Makinaga από την Ιαπωνία και το Bar Leigh Islay
Josephine Sondlo από την Σουηδία και το Penny and Bill
Fatima Del Carmen Leon από το Μεξικό και το Fifty Mils
Jamie Jones από την Μεγάλη Βρετανία και το No Fixed Abode
Kaitlyn Stewart από τον Καναδά και το Royal Dinette
Andrea Gualdi από την Αυστραλία και το Maybe Frank
Kevin Patnode από την Τουρκία και το Kulhanbeyi
Chris Cardone από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το I Sodi
Marcus Philipp από την Αυστρία και το Albertina Passage

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr