Μετά από ένα χρόνο ανατροπών, ο Παγκόσμιος Τελικός World Class Bartender of the Year 2021 θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Μαδρίτη με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν βγήκε νικήτρια η Bannie Kang, το ραντεβού του Παγκόσμιου Τελικού World Class Competition 2020 δόθηκε για τον Μάρτιο στο Σίδνεϋ.

Mόνο που οι ανατροπές διαδέχτηκαν η μία την άλλη, τα μπαρ σε όλο τον κόσμο έκλεισαν για μήνες, τα ταξίδια ακυρώθηκαν και το Σίδνεϋ έγινε γρήγορα ένα όνειρο με τους διοργανωτές να αναστέλλουν τον διαγωνισμό.

Επόμενη επιλογή Μαδρίτη για τις 5-8 Ιουλίου 2021. Όχι μόνο για την μακρά παράδοση των μπαρ της αλλά γιατί προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία μεταθέτοντας το World Class 2022 στο Σίδνεϋ.

Και παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο, αυτή τη φορά οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τον διαγωνισμό με κάθε τρόπο ξεκινώντας ήδη την προετοιμασία μέσω webinars.

Ο τελικός, μάλιστα, θα γίνει με ένα multi format συνδυασμό με live και digital sessions ενώ και στην Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η διαδικασία Book Your Lab όπου μπορούν οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με τους Brand Ambassadors που έχουν οριστεί, και να κλείσουν ένα οργανωμένο χώρο για να προετοιμάσουν τη συνταγή τους.

«Το 2020 ήταν ένας δύσκολος χρόνος», δήλωσε ο Pedro Mendonça, managing director της Diageo που οργανώνει το διαγωνισμό, «αλλά ήταν και ο καταλύτης για καινοτομία, δημιουργικότητα και επιστροφή στην κοινότητα. Και αυτή τη χρονιά είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε την ευρηματικότητα και τη βαθιά κουλτούρα της bartending διεθνούς σκηνής».

Oσο για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του World Class Competition αρκεί η ιστορία της τελευταίας νικήτριας Bannie Kang. Μετακομίζει το 2010 από την Κορέα στη Σιγκαπούρη, δηλώνει πρώτη φορά συμμετοχή στο διαγωνισμό το 2013 ενώ είναι ακόμα σερβιτόρα, απορρίπτεται, επιστρέφει δεύτερη φορά και την τρίτη τελικά, το 2019, ανακηρύσσεται νικήτρια. «Ο διαγωνισμός ήταν το κίνητρο για να ασχοληθώ με το bartending. Και παρόλο που απογοητεύτηκα, σκέφτηκα ότι θα νικήσω μόνο όταν θα είμαι ο εαυτός μου!»

Info:

Δήλωση συμμετοχής στο Book Your Lab μέχρι 7/2 στους Brand Ambassadors Hρώ Καλομοίρη για την Αθήνα και Γιώτη Αγγελίδη για την υπόλοιπη Ελλάδα. Πληροφορίες:

https://www.facebook.com/worldclassgreece

Δείτε επίσης:

World Class Competition σε virtual περιβάλλον

World Class: Αυτός είναι ο καλύτερος bartender της Ελλάδας για το 2019

Στην Αθήνα η έκθεση World of Coffee 2021

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr