Με έναν πρωτότυπο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, που φέρνει τους μαθητές Δημοτικού σε επαφή με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέσα από την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών τους ικανοτήτων, συνεχίζει τις δράσεις για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου.

Ο διαγωνισμός με θέμα “Ένα μήλο την ημέρα… Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!”, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, ξεκινά από τις 3 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις αρχές του επόμενου έτους, στις 14 Φεβρουαρίου 2017 (ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής). Όσο για τον τρόπο συμμετοχής, τα παιδιά θα πρέπει να ετοιμάσουν έργα με ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ και ένα σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή.

PAIDIA-FAGITO

Συγκεκριμένα, για τους διαγωνιζόμενους έχουν οριστεί θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ με τους μαθητές να δημιουργούν έργα με θέμα “Ένα μήλο την ημέρα… Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!”. Σημειώνεται ότι τα έργα ζωγραφικής και κολάζ θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm), ενώ οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου) θα πρέπει να αναγράφονται στο πίσω αριστερό μέρος του έργου τους.

Στη δεύτερη ενότητα, που αφορά σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με ένα μήνυμα τύπου sms ή email ή εικονίδια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα “Ένα μήλο την ημέρα… Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!”. Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).

Η βράβευση θα γίνει στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και θα υπάρχουν 3 θέσεις κατάταξης για κάθε θεματική ενότητα.

PAIDI

Όροι συμμετοχής
* Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μια ατομική συμμετοχή ανά μαθητή/τρια για κάθε θεματική ενότητα.
* Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό.
* Όλα τα έργα θα αποστέλλονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και θα κριθούν από ανεξάρτητη επιτροπή. Καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού θα είναι ο Ζαγοριανός ζωγράφος Κώστας Κομνηνός.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως και με τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί μήνυμα υγιεινής διατροφής στις νέες γενιές, καθώς το μήλο είναι φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας. Επίσης, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, αναπτύσσονται τα καλλιτεχνικά ταλέντα των μαθητών και αποτελεί μία καλή ευκαιρία ανάδειξης.

tree

info
www.zagorin.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr