Η Puratos Hellas και ο Master Chocolatier της Belcolade, της μοναδικής αυθεντικής βελγικής σοκολάτας, συνδύασαν τις τέχνες της ζαχαροπλαστικής και της γλυπτικής σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η σοκολάτα είχε την τιμητική της.

Με μοναδικά έργα τέχνης από σοκολάτα να δεσπόζουν στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ο «γητευτής» της σοκολάτας Stéphane Leroux, στις 26 Φεβρουαρίου, κατέρριψε κάθε όριο μεταξύ ζαχαροπλαστικής και γλυπτικής, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους της εκδήλωσης. Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: «η σοκολάτα είναι μια πρώτη ύλη πολυδιάστατη και ευέλικτη, η οποία παρέχει ανεξάντλητες δυνατότητες επεξεργασίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με μόνο περιορισμό την έλλειψη φαντασίας». Κεντρικό θέμα της βραδιάς και των εκθεμάτων ήταν το θαλάσσιο στοιχείο στην ελληνική κουλτούρα, με επίκεντρο τη μυθική μορφή του Ποσειδώνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Σαλεβουράκης, Γεν. Διευθυντής της Puratos Hellas, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινώντας από τις Βρυξέλλες περίπου 100 χρόνια πριν, είμαστε υπερήφανοι που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας διατίθενται πλέον σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και οι πελάτες μας αναγνωρίζουν σαν αξιόπιστους συνεργάτες στην καινοτομία. Σήμερα, με την πολύτιμη βοήθεια του Belcolade Master Chocolatier & M.O.F. Stéphane Leroux θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στους καλεσμένους μας την πολυετή εμπειρία και το πάθος μας σε συνδυασμό με τη μαγεία που συνοδεύει τη μοναδική αυτή πρώτη ύλη, τη σοκολάτα».

Αντίστοιχα, ο Master Chocolatier της Belcolade & M.O.F. Stéphane Leroux ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, για να παρουσιάσω τις δημιουργίες αλλά και τις τεχνικές μου στην Ελλάδα, μια χώρα που οι πηγές έμπνευσης είναι αστείρευτες. Από την πλούσια μυθολογία και ιστορία της, μέχρι το υγρό στοιχείο, κυρίαρχο δομικό στοιχείο της “αρχιτεκτονικής” κάθε έμβιου οργανισμού, η Ελλάδα δεν σταματά να με εμπνέει και να πυροδοτεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μου. Ευχαριστώ την Puratos Hellas και ιδιαίτερα τον κ. Σαλεβουράκη, για την πρόσκληση».

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr