Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας χτυπά δυνατά στην 7η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Helexpo ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της με επαγγελματίες και λάτρεις της γαστρονομίας και του καλού φαγητού για 7η συνεχή χρονιά. Αλλάζει τόπο συνάντησης αλλά παραμένει πιστή στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις, γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Στην 7η χρονιά διοργάνωσής της, η έκθεση ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με στόχο να μετατρέψει σε πόλο έλξης τους θησαυρούς της ελληνικής γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την καινοτομία και την πρώτη ύλη τους. Ανάμεσα στα χιλιάδες ελληνικά προϊόντα που θα φιλοξενήσει η έκθεση από 350 και πλέον παραγωγούς, θα ξεχωρίσουν κορυφαία προϊόντα που έχουν βραβευτεί τόσο σε ελληνικούς όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς ενώ για δεύτερη χρονιά τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα θα έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση στην ενότητα «Bio Corner». Παράλληλα, ένα πλούσιο πρόγραμμα γευστικών εκδηλώσεων περιμένει όλους όσοι αγαπούν τις γαστρονομικές εξερευνήσεις, τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη γιορτινή ατμόσφαιρα με διακεκριμένους σεφ που θα μαγειρεύουν ζωντανά, διαδραστικές εμπειρίες, γευσιγνωσίες, masterclasses κ.ά. Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Τhe Greek Fine Food Exhibition τιμά την Κρήτη, πατρίδα της μεσογειακής κουζίνας, κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση σας περιμένουν:
*Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
*Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»
*27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία, την Μεγάλη Ελλάδα του αρχαίου κόσμου, που παράγουν ακόμα με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους.
*Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
*10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά και Μπίρα/Αλίπαστα, Ελιές και Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι και Βότανα.
*Η νέα ενότητα για το μέλι με τίτλο «Honey Bar» με επιλεγμένα μέλια και παράγωγα μελιού από τους εκθέτες μας τα οποία παρουσιάζονται από ειδικούς του είδους.
*Η νέα ενότητα «BeerCorner» με μικροζυθοποιίες draught μπύρας υπόσχονται να τέρψουν τους ουρανίσκους των χιλιάδων φίλων της έκθεσης και της μπύρας

Παράλληλες εκδηλώσεις  
Με κέντρο την πολυαγαπημένη εκδήλωση του κοινού «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition καταξιωμένοι σεφ επιστρατεύουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολυμορφικότητα των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης Greek Dish Challenge, καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν δύο διαφορετικά πιάτα που, όμως, θα βασίζονται στην ίδια πρώτη ύλη. Ποιο πιάτο θα αναδείξει καλύτερα το προϊόν; Ποιος σεφ θα ξεχωρίσει για την τεχνική και επεξεργασία της πρώτης ύλης; Η απάντηση θα δοθεί στην κουζίνα της έκθεσης.

Ακόμα, για δεύτερη χρονιά η θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, θα έχει την δική της ξεχωριστή θέση, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση. Κι ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους. Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition διοργανώνει για δεύτερη φορά την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στους λάτρεις του fine food. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β Markets
Στο πλαίσιο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ– The Greek Fine Food Exhibition (24-26 Ιανουαρίου 2020, Helexpo Μαρούσι), εγκαινιάζεται η δράση Β2Β Marketspowered. Η πρωτοβουλία αυτή της έκθεσης έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή μέσω ποιοτικών Β2Β ραντεβού τους παραγωγούς- εκθέτες της έκθεσης με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων: ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro / MyMarket, TheMart, κ.α. για να τους παρουσιάσουν, σε συγκεκριμένο χρόνο και με προκαθορισμένη διαδικασία, τα προϊόντα τους.

info
24-26 Ιανουαρίου 2020, Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, Μαρούσι, Shuttle Bus από το σταθμό Νερατζιώτισσα
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:
Παρασκευή, 24/1/2020:10:00 – 20:00
Σάββατο, 25/1/2020:10:00 – 20:00
Κυριακή, 26/1/2020:10:00 – 19:00

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr