H κολεκτίβα των σεφ μιας από τις πιο ανατρεπτικές γαστρονομικές διοργανώσεις παγκοσμίως, έδωσε ραντεβού στη χώρα του Μότσαρτ και του Φρόιντ υποσχόμενη στους επισκέπτες ένα ανεπανάληπτο τετραήμερο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16 Αυγούστου.

Στον απόηχο της περσινής πετυχημένης διοργάνωσης «The Grand Gelinaz Shuffle 2» των Βρυξελλών στην οποία συμμετείχαν μερικοί από τους πιο πρωτοποριακούς σεφ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου γαστρονομικού γίγνεσθαι, το Gelinaz! επιστρέφει φέτος με ένα ακόμα αντικομφορμιστικό concept στην Αυστρία που θα συζητηθεί.

Πρόκειται για μια «νομαδική» – όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές- και πειραματική γαστρονομική παράσταση που θα εκφραστεί σε επτά διαφορετικούς χώρους του ξενοδοχείου Mühltalhof στο Neufelden του θρυλικού Αυστριακού δίδυμου πατέρα- γιου Helmut και Philip Rachinge. Οι δύο μαζί θα διαλέξουν τρία πιάτα τα οποία οι 24 καλεσμένοι σεφ (από Αυστρία και άλλες χώρες), δουλεύοντας σε ομάδες των τριών και τεσσάρων ατόμων, θα τα αποδομήσουν, αποσυναρμολογήσουν, αναλύσουν και επανασυνθέσουν. Σύμφωνα με το γενικό πλάνο, οι σεφ καλούνται να δώσουν με απόλυτη ελευθερία τη δική τους ερμηνεία καθενός από τα τρία πιάτα όμως θα τους επιτραπεί να αλλάξουν μόνο μερικά από τα αρχικά συστατικά προσθέτοντας στην έμπνευσή τους υλικά από την εποχική παραγωγή της Άνω Αυστρίας.

Οι συνολικά 140 καλεσμένοι θα χωριστούν σε ομάδες των 20 που στη συνέχεια θα μοιραστούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός και εκτός του Mühltalhof δοκιμάζοντας σε 14 στάδια τις εξτραβαγκάντ παραλλαγές των αρχικών πιάτων που θα προετοιμάσουν οι καλεσμένοι σεφ. Ο τελικός χώρος που θα συγκεντρωθούν εν ονόματι The Gathering (η συγκέντρωση), είναι το HEIM.ART®-Station, ένας χώρος για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Joachim Eckl, του καλλιτεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης. Ένα επιπλέον ιντριγκαδόρικο στοιχείο του φετινού concept είναι το ότι έχουν προσκληθεί διεθνείς εναλλακτικοί καλλιτέχνες για να συνεργαστούν με τους σεφ. Αξίζει φυσικά κάπου εδώ να αναφέρουμε και κάτι ακόμα πιο ευχάριστο, το γεγονός ότι δύο ελληνικά ονόματα συμπεριλαμβάνονται σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς: ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Restaurant Konstantin Filippou, Κωνσταντίνος Φιλίππου και η μέτζο – σοπράνο Άννα Παγκάλου.

Οι συμμετέχοντες σεφ
Milena Broger, Klösterle, Aυστρία
Manoela Buffara, Restaurante Manu, Κουριτίμπα, Βραζιλία
Gabriela Camara, Cala, Σαν Φρασίσκο, Αμερική
David Chang, Momofuku Ko, Νέα Υόρκη, Αμερική. Michelin**
May Chow, Little Bao, Χονγκ Κονγκ, ASIA50BR 2017 Best Female Chef
Mauro Colagreco, Le Mirazur, Μεντόν, Γαλλία, Michelin** & W50BR N°4
Konstantin Filippou, Restaurant Konstantin Filippou, Βιέννη, Αυστρία, Michelin*
Margot Janse, ex-Quartier Français, Νότια Αφρική
Chiho Kanzaki, Virtus, Παρίσι, Γαλλία
Antonia Klugmann, L’Argine di Vinco, Τσιβιντάλε, Ιταλία – Michelin*
Karime Lopez, ex-Central, Λίμα, Περού
Virgilio Martinez, Central, Λίμα, Περού
Lukas Mraz, Cordoba, Βερολίνο, Γερμανία
Lukas Nagl, Bootshaus, Das Traunsee, Αυστρία
Magnus Nilsson, Fäviken, Γιάρπεν, Σουηδία, Michelin**
Colombe Saint-Pierre, Chez Saint-Pierre, Le Bic, Καναδάς
Rosio Sanchez, Hija de Sanchez, Κοπεγχάγη, Δανία
Helmut & Philip Rachinger, Mühltalhof, Neufelden, Αυστρία
Heinz Reitbauer, Steirereck, Βιέννη, Αυστρία, Michelin** & W50BR N° 10
René Redzepi, Noma, Κοπεγχάγη, Δανία, Michelin**
Ana Ros, Hisa Franko, Κομπάριντ, Σλοβενία, W50BR 2017 Best Female Chef
Felix Schellhorn, Hansi Hansi, Bad Gastein, Αυστρία
Bo Songvisava, Bo.lan, Μπανκόκ, Ταϊλάνδη – ASIA50BR N°19

Οι καλλιτεχνικοί επιμελητές της διοργάνωσης
Michael Pisaro, Λος Άντζελες
Marcus Kaiser, Ντίσελντορφ
Anna Pangalou, Αθήνα
John Pisaro, Λος Άντζελες
Annea Lockwood, Νέα Υόρκη
Joachim Eckl / Neufelden
Ζanshin, Βιέννη
Alfred Scharf, Λιντς

Δείτε επίσης

Ο σεφ του Mirazur (4ο στον κόσμο) στο Olivemagazine.gr
Ana Roš: Η καλύτερη γυναίκα σεφ για το 2017
Albert Adrià: O «Ιησούς» της γαστρονομίας
Αποκλειστικό: 24 ώρες στο Mirazur, το 4ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr