Στις 3 Απριλίου, πέντε κορυφαία Ασύρτικα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές για την ποικιλία περιοχές, βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι δίπλα σ’ ένα ειδικά σχεδιασμένο νηστίσιμο μενού 6 πιάτων στο εστιατόριο «Βασίλαινας».

Το Ασύρτικο κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού κρασιού και βρίσκεται στην ελίτ των ποικιλιών παγκοσμίως. Η φήμη του σταφυλιού έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχουν ήδη ξεκινήσει φυτεύσεις σε διαφορετικές ηπείρους, με τα πρώτα αποτελέσματα να βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά.

Η Μαρία Δελίτσικου, head sommelier του «Βασίλαινα», λοιπόν, φωτίζει πέντε διαλεχτά Ασύρτικα συγκρίνοντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ποικιλίας στη Σαντορίνη και τη Δράμα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα διαφορετικά terroir του μοναδικού αυτού σταφυλιού.

Δίπλα της, ο Μάνος Γαρνέλης, με το ταλέντο και τις γνώσεις του, προτείνει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς στο πνεύμα των ημερών με σκοπό να απογειώσει για μια ακόμα φορά τη γαστρονομική σας εμπειρία.

Το μενού της βραδιάς και τα κρασιά

Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV
Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας

Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Tartar από γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο

Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ

Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης

NOMAΔA Honey Soda + Lemon
«Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr