Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου οι γιορτινές γεύσεις συναντούν μια σειρά από εξαιρετικά κρασιά σε μια ξεχωριστή βραδιά με φόντο το θεσσαλονικιώτικο εορταστικό τοπίο.

k
Ο Κωστής Ζαφειράκης

G
Ο Γιάννης Αλμπάνης

Η εν λόγω βραδιά θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ομάδας “Thessaloniki Walking Tours” και της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Αφετηρία της ενδιαφέρουσας περιήγησης είναι τα Λουλουδάδικα και οδηγός ο Κωστής Ζαφειράκης ενώ θα συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Αλμπάνης, διευθυντής των Οίνων Βόρειας Ελλάδας και η οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη.

S
Η οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη

Σταθμοί της διαδρομής είναι ένα από τα αρχαιότερα καταστήματα στο Καπάνι, η αγαπημένη «Θεσσαλονίκη» του Σωτήρη Αραμπατζή που θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες με γιορτινά εδέσματα, ο θρυλικός «Χαρίλαος» που θα προσφέρει ευωδιαστούς ζεστούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα αλλά και ένας από τους αγαπημένους γαστρονομικός προορισμούς της πόλης, η μοναδική «Salumeria» με τον εξαιρετικό της παστουρμά και τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά της. Η εμπειρία συμπληρώνεται με τη δοκιμή της εκπληκτικής κρεατόπιτας με τα διάσημα 20 φύλλα που φτιάχνει φυσικά η μεγάλη κυρία της πίτας, η Τούλα Ρεσινιώτου.

ofto

Τα ωραία όμως της ημέρας έχουν και συνέχεια αφού στο «Αψέντι» ο Χρήστος Καραμανλής θα ετοιμάσει το παραδοσιακό χοιρινό με κυδώνια ενώ στο «Ofto the stolen lamp» θα προσφέρονται πιάτα με αρνί και προβατίνα μαγειρεμένα όμως κάπως διαφορετικά…

ofto-2

Σημείωσε τέλος ότι ο περίπατος συνοδεύεται από επιλεγμένα κρασιά και ότι ο επίλογος της εκπληκτικής βραδιάς θα γραφτεί στο «Baus» στην Πλατεία Ναυαρίνου, με γευσιγνωσία εκλεκτών οίνων από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

info
Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Λουλουδάδικα
Ώρα: 19:00
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr