Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας επιστρέφουν και φέτος την ορεινή Ανατολή της Αγιάς για τη Γιορτή Μανιταριού, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Λάτρεις της φύσης και των μανιταριών καλούνται να συγκεντρωθούν από το πρωί στην Ανατολή Αγιάς για να απολαύσουν μια βόλτα στο δάσος, να μαζέψουν μανιτάρια και στη συνέχεια να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα με μανιτάρια. Στο ενδιάμεσο, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μανιτάρια, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις πάνω στη συλλογή και την κατανάλωση τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής:

09:00: Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου και ενημέρωση για το πρόγραμμα. Εξόρμηση στο δάσος για συλλογή μανιταριών.

12:00: Αναγνώριση των μανιταριών που θα συλλεχθούν και παρουσίαση του θέματος «Μανιταροφιλία – Μανιταρογνωσία».

14:00: Προσφορά φαγητών (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα, ψητά μανιτάρια) από τον Φώτη Παρασκευαΐδη των «μανιταροπροϊόντων Γρεβενών» και τους καθηγητές και μαθητές της Σχολής Μαθητείας του τμήματος ΟΑΕΔ Λάρισας.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι για την περίσταση και εξοπλισμένοι με αεριζόμενα δοχεία (καλάθια, τελάρα).

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr