Στις 8 Αυγούστου θα λάβει χώρα στα Αρμόλια της Χίου για έκτη χρονιά η Γιορτή Μαστίχας με θέμα «Τα χωριά της μαστίχας στα χρόνια της πειρατείας».

Στόχος είναι η προβολή του αμυντικού και οχυρωματικού δικτύου που ανέπτυξαν οι Γενουάτες την περίοδο από τον 14ο έως 16ο αιώνα, κατά την οποία το νησί βρισκόταν υπό την κατοχή τους και πώς αυτό επηρεάστηκε και επηρέασε την παραγωγή του μονοπωλιακού προϊόντος της μαστίχας. Οι φετινές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν παράλληλα σε όλο τον οικισμό των Αρμολίων, με πυρήνα την κεντρική πλατεία του. Για το σκοπό αυτό, έχει διαμορφωθεί μια καθορισμένη διαδρομή με αρχή και τέλος, στην οποία ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί όλα τα δρώμενα και να συμμετέχει στο διαδραστικό παιχνίδι της γιορτής. Πιο συγκεκριμένα, κατά μήκος της διαδρομής θα είναι διασκορπισμένα ανά δύο τα τραπέζια των οκτώ συμμετεχόντων συλλόγων των οικισμών που θα φέρουν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Επίσης, η διαδρομή θα περιλαμβάνει και διασκορπισμένους εθελοντές, οι οποίοι θα μοιράζουν στον κόσμο τα απαραίτητα στοιχεία για το διαδραστικό παιχνίδι. Με τη σύνθεση αυτών των στοιχείων, στο τέλος της διαδρομής ο επισκέπτης θα έχει δημιουργήσει ο ίδιος το ενθύμιό του από τη φετινή γιορτή, που θα είναι ένα παζλ – χάρτης με τις βίγλες και τα κάστρα της Χίου.

Στην πλατεία του οικισμού, θα λάβουν χώρα οι κεντρικές δράσεις της γιορτής και πιο συγκεκριμένα η ομιλία με θέμα «Τα χωριά της μαστίχας στα χρόνια της πειρατεία», ένα μικρής διάρκειας θεατρικό και οι παραδοσιακοί χοροί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr