Το διεθνές επιστημονικό φεστιβάλ «Pint of Science», που διοργανώνεται πάντα με τη συνοδεία μπίρας, πραγματοποιείται και φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά πάει και σε Ηράκλειο, Σέριφο και Βόλο.

Το Pint of Science διαρκεί έως τις 22 Μαΐου και πρόκειται για μια γιορτή της επιστήμης, που διοργανώνεται από το 2015 ανά την υφήλιο με συνοδεία μπίρας. Η ιδέα γεννήθηκε σε μια παμπ, από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College του Λονδίνου και στόχος είναι να φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με ένα τρόπο απλό και άμεσο, στο φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ.

Από τις 20 έως 22 Μαΐου νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από πολλά επιστημονικά πεδία δίνουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά μπαρ, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένα ελληνικά μπαρ και με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιούνται γύρω στις δέκα ομιλίες τη μέρα, ενώ ακολουθεί χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση, χάρη στη μπίρα.

* Τα μπαρ που φιλοξενούν το Pint of Science στην Αθήνα είναι τα: MoMix (Κεραμεικός), TAF (Μοναστηράκι), Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), Rabbithole (Λέκκα) και Lazy Bulldog (Γκάζι).

Στη Σέριφο συμμετέχουν τα μπαρ: Yacht Club Serifos, Anemos Serifos και Pano Piazza/Πάνω Πιάτσα.

Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν τα μπαρ: ReHab Pub και Bulldogs & The Beast.

Στο Ηράκλειο συμμετέχουν τα μπαρ: OPUS bar, Παγοποιείον και Τίτα Μπρίκι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr