Η σειρά γευστικών συναντήσεων με τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας συνεχίζεται στο Hilton Αθηνών με το τελευταίο αφιέρωμα της χρονιάς να φέρνει στο εστιατόριο Βυζαντινό τις γεύσεις της Ηπείρου από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου.

GIANNIOTIKH KOTOPITA

Στο πλαίσιο του γαστρονομικού αυτού αφιερώματος, ο executive chef του Hilton Αθηνών Κώστας Αθανασίου εμπνέεται από τα μοναδικά προϊόντα και τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής και ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του πάνω από 50 διαφορετικά πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται καθημερινά, προκειμένου να σας μυήσουν στις γεύσεις και στα αρώματα της Ηπείρου. Δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τις διάσημες ηπειρώτικες πίτες, τα πρώτης τάξεως κρεατικά, όπως προβατίνα ψητή και λουκάνικα Μετσόβου και τα θαυμάσια τυριά Π.Ο.Π όπως μετσοβόνε, φέτα, μετσοβέλα και γαλοτύρι. Ευκαιρία να δοκιμάσετε και τηγανητά βατραχοπόδαρα, τοπική σπεσιαλιτέ των Ιωαννίνων! Συνοδέψτε το γεύμα σας με λευκό ξηρό κρασί από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα με καταγωγή από την όμορφη Ζίτσα.

Τα σιροπιαστά γλυκά έχουν λαμπρή παράδοση στην Ήπειρο, οπότε αφήστε οπωσδήποτε χώρο για το επιδόρπιο. Από τον πλούσιο μπουφέ γλυκών, δοκιμάστε γιαννιώτικο, γλυκές φλογέρες Μετσόβου, σαραγλί, καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, κλωστάρι και σκερ μπουρέκ.

info
13 έως τις 22 Νοεμβρίου, Βυζαντινό, Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, τηλ. 210 7281400. Η τιμή του μπουφέ είναι €38. Parking δωρεάν για κάθε κατανάλωση αξίας €40

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr