Φέτος στην Κυψέλη, τα Χριστούγεννα θα θυμίζουν κάτι από παραμύθι, καθώς όλο το κλίμα θα προδιαθέτει μικρούς και μεγάλους να «χαθούν» στο μαγικό κόσμο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του πεζοδρόμου της Φωκίωνος Νέγρη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Αγορά «φοράει» τα γιορτινά της και μας καλωσορίζει στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτινή Κυψέλη» από τις 15 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Ατμόσφαιρα με δόσεις μαγείας και χώρος πασπαλισμένος με χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη μας προκαλούν να νιώσουμε σαν τον ήρωα του παραμυθιού. Ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα δράσεων, που σχεδίασε και υλοποιεί το Impact Hub Athens, σκοπεύει να διεγείρει τις αισθήσεις μας με ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων που θα ξεκινάει από τις 11 π.μ και θα διαρκεί μέχρι τις 9 μ.μ.
Ξεκινώντας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, μάς υποδέχεται η Σούπερ Κυψέλη, μια μεγάλη pop-up αγορά συν-δημιουργίας και αλληλοϋποστήριξης της γειτονιάς και των ανθρώπων της. Η γιορτή θα συνεχιστεί με 4 θεματικούς σταθμούς, πλαισιωμένους με εκδηλώσεις που θα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τη διάπλαση ενός φανταστικού κόσμου.

Γαστρονομική γωνιά
Σε συνεργασία με τους επαναστατικούς σεφ του Gold Pig γνωστοί σεφ και έθνικ κοινότητες παρουσιάζουν λουκούλλεια πιάτα εμπνευσμένα από κλασικά και σύγχρονα παραμύθια.

Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου
Είστε έτοιμοι να «χαθείτε» σε ένα νοητό ταξίδι ανάμεσα σε σελίδες γεμάτες νεράιδες, ιππότες και δράκους; Μια παιδική pop up βιβλιοθήκη που θα φιλοξενεί παραμύθια από όλο τον κόσμο θα συντροφεύσει τους επισκέπτες καθόλη την διάρκεια της γιορτής. Παραμυθάδες και συγγραφεις παιδικής λογοτεχνίας θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με διαδραστικές αναγνώσεις.

«Δημιουργώντας το δικό μου φανταστικό κόσμο»
Τα παιδιά μέσα από εργαστήρια θα ανακαλύψουν τον καλλιτέχνη μέσα τους φτιάχνοντας δικούς τους πλασματικούς κόσμους και χαρακτήρες. Με συμμάχους τους κατάλληλους εικαστικούς εξοπλισμούς (χαρτόνια, υφάσματα, κορδέλες, ψαλίδια και χρώματα), θα ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης.

Κεντρικές εκδηλώσεις
Όλες οι μέρες θα κλείνουν με κεντρικές εκδηλώσεις συναυλίες, θέατρο, «μαγικά» και εκθέσεις για όλη την οικογένεια. Μια Γιορτινή Κυψέλη με ζαχαρένιες μυρωδιές, λαχταριστά εδέσματα, ζωντανά χρώματα, φανταχτερούς στολισμούς αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας καλεί να αποχαιρετήσουμε το 2019 και να υποδεχτούμε ένα πιο δυναμικό, νέο έτος.

info
15-29/12, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα, www.agorakypselis.gr/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr