Με μία τριήμερη γιορτή, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, ανοίγει και επίσημα τις πόρτες της η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που μέσα της κρύβει και πολλές γευστικές εκπλήξεις.

Ανάμεσα στα νέα καταστήματα της Αγοράς, ξεχωρίζουμε το Wise Greece (τη γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα, που μετατρέπει τα κέρδη του πάλι σε τρόφιμα, για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας), το χυμοποιείο Biohive (με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας), καθώς και την καντίνα Η Γωνιά του Chef, μία pop up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

Για να ξέρετε, στην ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης εφαρμόζεται ένα νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων, με διαχειριστή το Impact Hub Athens. Η νέα μορφή λειτουργίας της αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με την επαναλειτουργία της, η Αγορά αναδεικνύεται σε σημείο σύνδεσης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, των πολιτών της Αθήνας, φορέων και επιχειρήσεων και σταδιακά δημιουργείται μια ενεργή κοινότητα που προάγει την κοινωνική συνοχή, την συνεργασία και την συνδημιουργία.

Τα επίσημα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 20:00, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι, μετά μουσικής και χορού. Η γιορτή θα συνεχιστεί και τις δύο επόμενες ημέρες, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που έχουν οργανώσει τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς που φιλοξενούνται στην Αγορά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τη μελέτη για τη δημιουργία της νέας οπτικής ταυτότητας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης ανέλαβε και εκτέλεσε αφιλοκερδώς η ομάδα της πλέον εξειδικευμένης ελληνικής εταιρείας branding MILK Branding Professionals.