Με τον πιο εύγευστο τρόπο υποδέχθηκε η σχολή μαγειρικής τέχνης και τουρισμού Etoile, την έκθεση “Κρητική Παράδοση”, ετοιμάζοντας γεύμα με πιάτα που υμνούσαν την κρητική κουζίνα.

etoile2

etoile7

Η σχολή μαγειρικής τέχνης και τουρισμού Etoile by Les Chefs, πιστή στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο, αγκάλιασε την έκθεση κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης “Κρητική Παράδοση”. Στις 26 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης, που πραγματοποιείται από τις 1 έως τις 5 Οκτωβρίου στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, παρέθεσε γεύμα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο, που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της σχολής.

etoile4

Με θέα την Ακρόπολη, δοκιμάσαμε σαλάτα με δροσερά φύλλα και πολύχρωμες πιπεριές ραντισμένη με vinaigrette χαρουπόμελου και νιφάδες κρητικής γραβιέρας, σαλιγκάρια Κρήτης μπραιζέ με σταμναγκάθι και ξινόχοντρο, νεοσσό πετεινού με κυδώνια και σάλτσα από ημίγλυκο “lato”, ενώ το γεύμα έκλεισε γλυκά με μους γλυκιάς μυζήθρας, με μουστοκούλουρο και γλυκό ελιάς. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από τσικουδιά και κρασί, όπως αρμόζει σε κάθε κρητικό γεύμα, καθώς και από τα γευστικά snack “Μικιό” της Κρητών Άρτος.

etoile6

Etoile by Les Chefs, www.etoile.edu.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr